שבתי. מפת הפוז הפתוחות לבוקר 27.02.11
בוקר טוב,
הנה שבתי.
ביום חמישי התנהל מסחר לאחר פקיעת חודש פברואר, הפקיעה עצמה לא הייתה דרמטית לדידי ושוב סגרתי חודש מוצלח – מה שהיה דרמטי היה המסחר בימים לפני הפקיעה שטרפו הקלפים למי שלא ידע לקרוא המפה, לפחות כפי שאני קורא אותה, והייתה ריצה לסגירת פוז' בהפסדים – לדוג' פוט 1270 שנסחר במשך היום ב-35 ₪ בשעת המסחר האחרונה התנהג כמטורף ולבסוף סגר בשווי 170 ₪ וזאת כדי לפקוע חסר ערך למחרת. להבנתי הטיסה הזו הייתה עקב ריצה מטורפת לסגירת פוז' מה שיצר סקוויז.
ומה אומרת המפה שלאחר הפקיעה?
קולים – סך השינוי בפוז' עומד על פתיחה של 54,905 יחידות – כמות עצומה בהחלט. אז הכן כתבו כ"כ
הרבה? ראוי לציין את קול 1280 בו נפתחו מעל 10 אלף יחידות – כתיבת שוקת תוך תקבול נאה ביותר עקב סטיית התקן שזינקה. למעשה בטווח 1270 – 1370 נכתבו קולים בנדיבות רבה. בקול 1330 נכתבו מעל 5,000 יחידות והוא המגדל הגבוהה כרגע עם סך פוז' פתוחות של מעל 19 אלף, בקול 1300 נכתבו מעל 4,000 פוז'.
פוטים – סך היצירות ביום האתמול עומד על 42,047 יחידות – כמות עצומה. פוט 1280, מתנהג כתאום של הקול, ונוצרו מעל 8 אלף יחידות. כול הגזרה מפוט 1150 עד 1280 נהנתה מכתיבות ופתיחת פוז. כאשר פוט 1250 זינק במעל 3 אלף ופוט 1180 זינק במעט מתחת ל 3 אלף.
גבולות לשוקת רחוקה כרגע לפי המפה: 1140 בפוטים ו-1410 בקולים.
יחס כל הפוז' הפתוחות P/C עומד על 1.06 ומעיד על נטייה דשדוש וירידות.
עלו והצליחו והרוויחו.
איציק
Re: שבתי. מפת הפוז הפתוחות לבוקר 27.02.11
תודה איציק. אני נהנה לקרוא את הניתוח שלך.
דעתי לגבי החשיבות המעשית שיש למפת הפוזיציות, כבר ידועה. אבל עדיין מעניין מאד לקרוא ולראות מה עושים השחקנים האחרים.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
תודה איציק. אני נהנה לקרוא את הניתוח שלך.
דעתי לגבי החשיבות המעשית שיש למפת הפוזיציות, כבר ידועה. אבל עדיין מעניין מאד לקרוא ולראות מה עושים השחקנים האחרים.
היי דמ"כ,
תודה על התגובה.
מחר הסקירה תהיה קצת יותר רחבה כי לא יהיו משולבים 2 הפרמטרים של פקיעה ויום של ירידות חדות.
לגבי המפה - לעניין שוקת רחבה היא לעיתים רחוקות מאוד טועה.
לגבי מיקום הפקיעה המיטבי או גבולות שהם יחסית קרובים, כפי ששחקן מציין מדי פעם - לעיתים קרובות טועה.
אני מתכוון החודש לסחור בשוקת לפי המפה.
הבוקר פתחתי בפוט 1130 ובקול 1410.
איציק
שלום, איציק.
קודם כל, תודה רבה על הסקירה.
דבר שני, סיקרן אותי משפט שאמרת "מה שהיה דרמטי היה המסחר בימים לפני הפקיעה שטרפו הקלפים למי שלא ידע לקרוא המפה, לפחות כפי שאני קורא אותה"
אני שומע בדבריך שעל פי הבנתך היה ניתן לראות משהו במפה מבעוד מועד. אתה יכול לפרט איך ומה ראית?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי chizhk
שלום, איציק.
קודם כל, תודה רבה על הסקירה.
דבר שני, סיקרן אותי משפט שאמרת "מה שהיה דרמטי היה המסחר בימים לפני הפקיעה שטרפו הקלפים למי שלא ידע לקרוא המפה, לפחות כפי שאני קורא אותה"
אני שומע בדבריך שעל פי הבנתך היה ניתן לראות משהו במפה מבעוד מועד. אתה יכול לפרט איך ומה ראית?
אני פשוט מסתכל על הגבולות היותר רחוקים + על השינויים בהשוואה 3 ימים אחורה.
למשל יכולתי לומר שפוט 1270 יפקע מחוץ לכסף ולכן לא היה צורך לרוץ לסגור אותו במחיר מטורף - הסיבה שציינתי פוט זה היא כי הייתי כתוב בו ועקבתי אחריו.
איציק
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
................
למשל יכולתי לומר שפוט 1270 יפקע מחוץ לכסף ולכן לא היה צורך לרוץ לסגור אותו במחיר מטורף - הסיבה שציינתי פוט זה היא כי הייתי כתוב בו ועקבתי אחריו.
איציק
זו קביעה מאז מסוכנת.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
................
איציק
זו קביעה מאז מסוכנת.
מסוכנת? השאלה מתי.
סיכון תמיד קיים. כבר היו פקיעות בתנודה של מעל 3%. אולם לפקיעה זו ישנתי בשקט. ב-99% מהמקרים אני לעולם לא כותב כ"כ קרוב ובמיוחד בשבוע פקיעה אולם בחודש זה היו לי נסיבות מיוחדות שאילצו אותי לקחת סיכון זה.
מי שסוחר במעו"ף לוקח סיכונים באופן תמידי ויום אחד משהו יתממש. זה משחק עם אלמנטים ברורים של הימור (לא קזינו כי ניתן להשיג תוחלת רווח חיובית לאורך זמן אם שומרים על כללים) ולכן קוראים לפעילים שחקנים.
איציק