לאלון, מה דעתך על השקעה באג"ח קונצרני לא צמוד?..
אני מדבר על אג"ח שמוגדר כבטוח יחסית ובחלקו מדורג גבוה, האם מבחינה אסטרטגית אפשר לדעתך להשקיע גם באג"ח לא צמוד שנותן תשואות יפות של מעל 6 - 8% ויותר, וחלקו אפילו מתחת לפארי כך שמדובר ברכישה בדיסקאונט?
אשמח לדעתך ואם יש לך המלצות ספציפיות מה טוב..
תודה ושבוע טוב ומוצלח לכולנו.
Re: לאלון, מה דעתך על השקעה באג"ח קונצרני לא צמוד?..
אני מציע לך לשים לב שככל הנראה אנו בדרך לאינפלציה של מעל 3 % (ולפי חלק מהערכות אפילו 3.5%).כך שלמעשה מדובר בתשואה נמוכה הרבה יותר ממה שאתה מציין
גם אם ניקח אינפלציה "נורמלית" של 3% ואפילו נמוך מזה, מדובר לכל היותר על תשואה של שווי שוק ביחס לסדרות מקבילות.
תמיד תיקח כהשוואה חברות להם ניירות צמודים ולא צמודים בעלי נתונים דומים.
בסקירה של השוק מגלים כי אכן הפערים בין הצמודים ללא צמודים עומד על בין 2% ל- 3% (ובחלק מהמקרים נמוך יותר), מה שמצביע על כך שהתמקדות בהשקעה באגחים לא צמודים שקולה ללקיחת סיכון מיותר.
גם אם ניקח בחשבון שהמדדים לא יהיו גבוהים במיוחד אנו מגיעים לשיוויון בין שתי החלופות - אך בקנייה של אגח צמוד מדד אנו מסירים את הסיכון של מדד גבוה ולכן, לדעתי, יש דווקא בהתמקדות באגח צמוד מדד יתרון ברור על אלו שלא צמודים.
ראוי לציין כי היסטורית הלא צמודים עושים מעט יותר מהצמודים לאורך זמן (בממשלתי) אך גם זה יכול להיות מוסבר כפרמייה לביטוח מול ההצמדה.
לסיכום - כמו שאני אומר תמיד - בהשקעה לטווח ארוך תמיד מומלץ להתמקד באגח צמוד מדד, בעוד במסחר באגח (על פי ההגדרות שעשינו בעבר) אין לכך השפעה לכאן או לכאן.