החברות שזכו במכרזים בעסקת הענק של בז"ן ופטרוכימיים
ראשית קצת מידע על פטרוכימיים: החברה אשר בשליטת דיויד פדרמן ושות' עוסקת בייצור של פולמרים: פוליאתילן ופוליפרופילן (חברת כרמל אוליפינים) החברה ביצעה לפני שנתיים שדרוג ע"י הקמת מתקנים חדשים לצורך הגדלת כושר ייצור הפולמרים ב 100%, עקב ניהול כושל, החלטות שגויות וגם חוסר מזל המנייה התרסקה 90%. כידוע חברת פטרוכימיים קיבלה 15% ממניות בז"ן תמורת העברת השליטה בכרמל אוליפינים לטובת בז"ן, הזינוק בפטרוכימיים (מעל 100%) נובע מהסיבה של "עדכון ערכה של פטרוכימיים אחרי שקבלה 15% מבז"ן" ועלייה של יותר מ 300% במחיר הפולימרים ולכן אין מה להתרגש, בכל מקרה דעתי ידועה: עדיפה ההחזקה בבז"ן (ולא בגלל שאני עובד שם).
שנית אני יכל לפרסם כאן את החברות שזכו במכרזים של הקמת פרוייקט: פצחן קטליטי (מימני) עלות של 500 מילון דולר:
תכנון והקמה- חברת ברן, לא להאמין מה קרה לחברה לפני קצת פחות מחצי שנה הייתה על סף פשיטת רגל היום המצב השתפר פלאיים.
מערכות בקרה- חברת לודן שגם עלייה כתבתי רבות, נכון המסחר בה דל אבל לפי דעתי מי שיחזיק בה לא יצטער בעוד שנה שנתיים, החברה עובדת בכל העולם בתעשייה הפטרוכימית וכבר פרסמתי כי לודן זכתה גם במכרז על הקמת הצנרת של הגז הטבעי לבז"ן.
הספקת צנרת תהליכית- חברת סקופ, גם כאן עיסקה מעולה לסקופ מדובר בסדר גודל של 700 ק"מ של צנרת מכול הסוגים(טמפ' גבוהות, נמוכות.....), צריך להבין אם תחברו את כל הצינורות תקבלו צינור אחד בכל אורכה של מדינת ישראל, ללא ספק עיסקה ענקית לחבר מעולה.
אז מקווה שעזרתי, למי שיש שאלות אז בבקשה האדם הזקוף - ARL.
למי שעדיין לא מחזיק כדאי להמתין מס' שבועות מאחר ומתרבים הנתונים על סיומו של הראלי וגם אם להכנס אז בגלים.
יום טוב לכולם האדם הזקוף - ARL
Re: החברות שזכו במכרזים בעסקת הענק של בז"ן ופטרוכימיים
תודה ארל, אני זוכרת את הטיפ של בריינסוויי כשכתבת אותו כאן באריכות בזמנו ומאחלת לך בהצלחה רבה. אתה איש רציני,וטוב שאתה כאן . :d
Re: החברות שזכו במכרזים בעסקת הענק של בז"ן ופטרוכימיים
תודה רבה, האתר נפלא והאנשים פשוט נהדרים ושוב תודה לכל הצוות על עבודת השדרוג.