תחושות אישיות בנוגע לאופי ההתנהלות באתר בתקופה האחרונה
אפתח ואומר שאין בכוונתי להגיד משהו רע על האתר או מי מצוות העוסקים בו. מדובר בפלטפורמה שאחרים השקיעו וממשיכים להשקיע בה ממיטב כספם, מרצם וזמנם, על מנת שאני ושכמותיי נוכל ללמוד ואף להרוויח לעיתים.
התלבטתי רבות האם יש מקום לפתוח נושא שכזה לדיון בפורמט "ציבורי" באתר, או אולי עדיפה היתה הודעה פרטית לגורמים האחראיים. בסופו של דבר, וגם לאחר קבלת כמה פידבקים בצ'ט כשהנושא נפתח, החלטתי שראוי שהנושא יובא בפני כלל משתמשי האתר, וכך גם אולי אף יתפתח דיון בנושא ודעות נוספות יושמעו.
בתקופה האחרונה, וקשה לשים את האצבע על נקודת מפנה ספציפית, ישנה תחושה שהרמה באתר הולכת ופוחתת. חשוב לי להדגיש כי אני בפירוש לא מדבר על רמת האתר, אלא על הרמה בו. אני אישית משתמש באתר זה בעיקר בצ'ט ולעיתים מרפרף בהתכתבויות בפורומים השונים. אני משתמש באתר כבר זמן רב ובהתאם גם יצא לי לראות ולחוות בו מגוון שינויים, בין אם מדובר במנהלים שבאו והלכו, או ברעיונות ישנים וחדשים (דוגמת תיק השקעה "מודרך", מנהל קבוע בצ'ט, או סרגל הכלים החדש אליו מתווספות אופציות חדשות בימים האחרונים). אם לפני מספר חודשים ניתן היה להיות נוכח בחדר הצ'ט ולנהל שיחות מועילות ומפרות, שנסבו סביב מגוון רב של מניות, ניתוחים שחלקם אף בזמן אמת, המלצות ומגוון הסברים – בתקופה האחרונה ישנה תחושה כי לא מעט מהנוכחים בצ'ט מתנהגים באופן שאינו מכבד את האחרים בו, מרגישים בו כאילו היה במה ללא מעט שטויות וקשקושים, אך בעיקר אינם יודעים כיצד לנקוט בתרבות דיון ודיבור.
נכון, גם אני משקיע ומושקע בסקטור הגז-נפט, גם אני נוטה לעסוק בו ולדבר עליו לא מעט, אולם ישנה תחושה כאילו תחום זה מאפיל לחלוטין על העיסוק במניות אחרות או באופני השקעה נוספים. הבעייתיות המרכזית בתחום היא שעיסוק בו מוביל לחרושת של שמועות, ספקולציות ובעיקר הרבה מאד רעשי רקע שלא עושים כבוד לפורום.
בדיוק באותה הנשימה – גם אני מנהל שיחות חולין בצ'ט, מוסיף ציניות והומור ועוסק בדברים שאינם בהכרח קשורים בהשקעה... כולנו רואים בצ'ט כפורום חברתי ולא רק כלכלי, כולם משתטים בו לעיתים אך לא כולנו עושים זאת בצורה מכובדת ויודעים מתי יש לעצור.
השילוב שבין התנהלות בחוסר כבוד, הגובלת לעיתים אפילו בהאדרה עצמית שמטרתה העיקרית היא קבלת יחס מאחרים בכל מחיר, לבין עירוב שמועות חסרות בסיס, ספקולציות וירידה לרמה של שפה נמוכה במיוחד, גורמים ללא מעט מאנשי המפתח שבאתר להדיר את רגליהם ממנו. אני מניח שאיני היחיד שהפחית את הנוכחות שלו בשל ההתנהלות הזו, או לפחות פחת בו החשק להשתלב בשיחות ובהתנהלות, כמו גם העובדה שאיני היחיד שחש שמגוון משתמשים קבועים וותיקים ממעטים להיכנס לצ'ט בחלק משעות המסחר.
אני חושב שהאחריות על ההתנהלות הזו היא בראש ובראשונה, וכמעט באופן בלעדי, בידי המשתמשים באתר – אנחנו, שקיבלנו חינם אין כסף פלטפורמה מצוינת שהולכת ומשתפרת באופן רציף (לפחות מאז שנחשפתי אני אליה) מתחילים לזלזל. הסיבה להצלחת האתר היא החומר האנושי שבו, העובדה שאנשים מפרים האחד את השני, מייעצים ומתייעצים, יודעים לשבת על הגדר ולקרוא על מנת להחכים, או לשאול ולקבל מגוון עצות. הבעיה היא שלא מעט מאותם גורמים שנהנים מהאדרה עצמית מתחילים לתת עצות סרק, או להתערב בשיחות בין חברים אחרים, ובכך נותר טעם רע שבהחלט גורם לחשוב פעמיים לפני שאלות נוספות, או מביא להתמעטות ההתייחסויות של גורמים רציניים.
איני יודע אם הסיבה היא השינויים שהתרחשו באתר, דוגמת חוסר הנוכחות של מנהל קבוע בצ'ט, אשר מוסיף לתחושה מסוימת של חופש אצל משתמשים שונים, או שפשוט מדובר בתוצאה טבעית של גידול משמעותי במשתמשי האתר. חשוב היה לי להעלות את הנושא על הכתב, ולפנות לטווח הרחב ביותר של המשתמשים, על מנת להשיג את התוצאה המשולבת שבין פריקת התחושה השלילית לבין פתיחתו של דיון, ואולי אף הצפת הבעיה לגורמים "גבוהים" יותר באתר שייתכן ולא היו מודעים לה, או לפחות לעוצמתה.
שיהיה שבוע מוצלח לכולנו,
פיני (PiniMa)
Re: תחושות אישיות בנוגע לאופי ההתנהלות באתר בתקופה האחרונה
אני מסכים עם חלק מהדברים.
אני מבקש לראות את הנושא מהצד האתגרי, דהיינו להפוך את המצב לאתגר.
בואו נרים את הכפפה אנחנו החברים ונהפוך את האתר למשהו שמועיל ונעים להיות בו.
הצעתי היא,
בואו ננסה באופן מכובד וחברי, ללא התנצחות לבנות, עקרונות של שימוש באתר,
איני מתכוון שצריך ליצור משהו אפל וסגור, אלא להגדיר באופן מסודר את הגבולות.
הגדרת הגבול מאפשרת גם חופש, היות שהגבול מגדיר לא רק היכן אסור,
אלא ובעיקר היכן מותר.
ובכן השלבים:
א. קביעת מטרה-העלאת הרמה של האתר שיהיה שימושי, מועיל, נעים ומכבד.
ב. הדרך- קביעת כללי התנהלות באתר.
ג. הגשת המסקנות או ההתלבטויות למנהלי האתר.
ד. כשלים אפשריים- הדיון יחרוג להתנצחויות אישיות ולחוסר הסכמה אפילו על דרכי הדיון.
ה. פתרון הכשלים-נקבע ע"י הצבעה באתר וועד חברים שיחליטו על דרכי ההתנהלות עד להגשה.
האתר הוא שלנו בואו נתרום את חלקנו מתוך בגרות ושיתוף.
תודה על ההקשבה.
הצ'ט, מטבעו של צ'ט, אינו יכול להיות רציני. ולדעתי אין להסיק על אופיו של האתר מהצ'ט. הפורום, הוא הדבר האמיתי. שם יש את הדיונים המעמיקים יותר. לפני שאנשים לוחצים על "שלח" הם קוראים שוב. חושבים פעמיים.
מענין שהנושא הזה מתחיל לחזור על עצמו בהודעות כמו תקליט שרוט.
" אין עשן בלי אש" אבל יש הרבה מוצי פוצי באתר כלכלי.
שיבושם .
שבוע טוב.
hi
פיני
ברצוני לברך אותך על כתיבת הערותיך ותחושותיך.
כל הכבוד שיש המעיזים לבקר וזוהי אכן ביקורת בונה.
שאר המגיבים, צר לי לא הבינו דבר וחצי דבר מדברי הכותב.
ואכן נדרש שיפור, רמת האתר ירדה ואני כבר כתבתי על כך.
שבוע טוב ומלא רווחים
Rר
אני מסכים עם דמי כיס לחלוטין - הצאט הוא הצאט והאתר הוא האתר.
מבחינת מנהל, תמיד יש עין משגיחה, וראית כי איך שכתבת בצאט שאין מנהל אחד המנהלים ישר כתב לך בתגובה שזה שהוא לא כותב לא אומר שהוא לא משגיח. עדיין, זו פלטפורמה של חברי האתר וראוי שהחברים יעודדו/יגנו את מי שצריך ולא אנחנו.
אנו ערים לתופעת הגז/נפט אך מה לעשות שזה משתלט על כלל הבורסה, ומוצא ביטויו גם כאן.
מעבר לכך, אם מישהו מוצא מקרה החוזר על עצמו של חבר שלא תורם אלא בעיקר מקשקש/מאדיר את עצמו - אתם מוזמנים לכתוב למי מהמנהלים ואנו נעקוב. גם אז, לא בטוח שזה מקומנו להתערב אלא מקום החברים.
מנסיון העבר, מדובר על תקופות - לעיתים הצאט מתעורר באיכותו ולעיתים יורד. בדיוק כמוך, גם אנו לא יודעים לומר מדוע קורה
מי מהשניים אך בסופו של דבר (ומאחר ולא התערבנו גם בעבר) אלו דברים הנפתרים בין חברי הצאט.
להבדיל, רמת האתר היתה ותישאר יותר רצינית ומחויבת מהצאט בשל הבדלי הפלטפורמה. כאן, אין נסיגה אלא דוקא יותר ויותר
שרשורים מקצועיים, ולכן זה החלון האמיתי לצד המקצועי.
קריאת ההתייחסויות גורמת לי להרגיש ולהבין שהמטרה העיקרית שאליה כיוונתי את דבריי הולכת ונבלעת, והכיוון אליו הנושא מתקדם אינו זה שרציתי לעורר.
איני מעוניין להיכנס לתחומים החשובים יותר או החשובים פחות באתר. לכל אחד מהמשתמשים יש שימוש בחלקים אחרים בו ובעיניו זהו המקום ה"חשוב יותר" או המרכזי. הצ'ט, מטבעו של צ'ט, הוא כאמור דינמי וחי, הוא בזמן אמת, אין בו את היכולת לתקן ולחשוב פעמיים, לקרוא בשנית את שנכתב לפני כמה דקות ולהתנסח פעם נוספת. הפורום, בהקשר ישיר, הוא מקום שקול יותר, מחושב ומנוסח. לכל אחד מחלקים אלו יתרונות וחסרונות, וכל אחד מהמשתמשים באתר בוחר להשתמש בהם כרצונו ולצרכיו.
רמת האתר גבוהה. תמיד היתה, ורק הולכת ומשתפרת במהלך השנה שבה אני פעיל כאן. הנושא היחידי שאיתו ניסיתי להתמודד היה שרמת הדיון, ההתנסחויות והכבוד שזוכה בעיקר לחלון ההצצה שלה בצ'ט, הולכת ומידרדרת. בעיני המקום להתייחס לכך ואף לעצור זאת הוא הצ'ט, שכן לא רחוק היום שבו תרבות דיון קלוקלת תגלוש גם לשאר חלקי האתר.
שבוע מוצלח לכולם,
פיני
שלום חברים
בניגוד לשחקן ולדמי כיס איני חושב שהצ'אט אבוד מראש, האמירה כי 'מטבעו של הצ'אט להיות לא רציני' מקוממת. ראשית מדובר לעיתים, כפי שצויין, בדייונים ברמה גבוהה ביותר כמעט אקדמית, שנית אחריות החברים והסינון של חורשי רעה ראויה לכל שבח. הצ'אט לפי מיטב הערכתי אמור להיות חלון הראווה של האתר ואין תפקידו להעפיל על הפורום המעולה שלנו, הצבת רף כה נמוך של 'אי רצינות' אינה מיטיבה עם האתר. העניין העיקרי בצ'אט הוא מהירות התגובה וחשיבות רבה נתונה למוניטין של הכותב, לכן מורגש חסרונם של מספר חברים שבעתיד יחזרו כפי שקרה גם בעבר.
עובדתית הצ'אט עבר דילול פיקוח רציני אולי כחלק מהתבגרות האתר, נכון גם שישנם אתרים שמספר המנהלים גבוה מהמשתמשים, ברם איך סבתא היתה אומרת, "כל דבר מוגזם אינו טוב".
תודה שחקן על הזירה שהענקת לנו, הכל מאהבה.
יישר כוח
ארז
שלום.
איני מתחבר הרבה לצאט (יותר פעיל בפורום), אך חושב ששניהם ברמה טובה.
אכן יש עזיבה של חברים מהצאט, אך לא יודע אם ניתן להאשים בכך גורם זה או אחר.
כך או כך, כל הכבוד על השדרוגים באתר :d
ברצוני להודות לפיני על פתיחת הדיון בנושא רמת הצאט.
מבחינתי חופש הדיבור והכתיבה עולה לעין שיעור מאשר רמת הדיון בצאט.
כאשר קיימת התנגשית בין חופש הדיבור לבין פיקוח מסוג"האח הגדול" אני תמיד אצדד בחופש הדיבור.
אכן מטבע הדברים הצאט חי נושם ובועט והכול קורה באופן מידי.
כאשר אדם שפוי או אדם סביר מהיישוב כותב באחד הפורומים הסגנון והתוכן חייבים להיות ראויים ומבוססים.
הצאט הוא בעיקר כלכלי ולכן מפריע לי שאחדים ממליצים מתוך חוסר אחריות וולא ביסוס ונימוק,
מאד מפריע לי שנכנסים לצאט "הגיגים " וביקורות למינהן מתוכנית האח הגדול. מקומם לא בצאט ולא באתר.
אגב כאשר שאלתי לפני כשנה מהיכן צמח המושג"האח הגדול" היחידי שענה ברצינות ותשובה נכונה הוא ארז.
המושג לקוח מתוך סיפרו של גורג אורוול"1984" ונכתב בשנת 1948. הסופר התכוון לביטוי גנאי ההורס את חיי האדם החופשי...בקיצור ממליץ לכול חובבי האח הגדול לקרוא.
לסיכום כולנו אנשים מבוגרים יש להתייחס לצאט בזהירות הדרושה ללא כתורה מסיני.
בהזדמנות זו שוב תודה לשחקן ולצוות המנהלים והמפעילים יוסי208