שאלה לשחקן- כיצד מגלגלים חוזה סינטטי לחודש הבא?
הסיטואציה- קניתי יחידה המורכבת:קניה C1320 ומכירה- P1320 (במקום תעודת סל)
שאלות
א. האם כל יחידה שוות ערך ל-13200 ש"ח מעוף?
ב. באיזה שלב ביחס לפקיעה נכון לגלגל לחודש הבא?
ג. האם הגלגול יעשה שוב על 1320 או להזיז בהתאם למדד?
ד. אם באמצע החודש משתנה המדד האם יש להזיז את החוזה?
ה. האם יש משמעות ליווניות ולזמן בחוזה כזה או שהם מתבטלים?
בתודה מראש.
Re: שאלה לשחקן- כיצד מגלגלים חוזה סינטטי לחודש הבא?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
שאלות
א. האם כל יחידה שוות ערך ל-13200 ש"ח מעוף?
בתודה מראש.
אם לא איכפת לך שאני אענה לך :
א. כל יחידה שווה 100 כפול המדד (ולא משנה באיזה סטרייק אתה עושה את החוזה). זאת אומרת שכל יחידה שקולה כרגע ל 133,234 ש"ח.
ב. אין משמעות מתי אתה מגלגל חוזה סינטטי. צריך להשתדל לעשות את זה כאשר אתה משלם כמה שפחות על מרווחים בין קונה למוכר, וכמה שיותר זריז.
ג. מהצד התיאורטי, אין משמעות איפה אתה עושה את החוזה. צריך להסתכל על ענייני סחירות.
ד. אתה יכול להזיז את החוזה מתי שבא לך. כדי לא לתת למדד לברוח יותר מדי, שוב משיקולי סחירות בלבד.
ה. כל היווניות מתבטלות בחוזה, מלבד הדלתא. מסעיף זה נובע גם, שאם הסחירות מספיקה, אתה יכול לעשות כבר חוזה על פברואר/מרץ ועוד.
שלום דוד.
אינני שחקן ואיני מתעסק בחוזים, אך אנסה לענות לך על השאלות מהסתכלות מתמטית (ואשמח אם יתקנו אותי באי דיוקים כאלו ואחרים).
ציטוט:
מזל טוב על הביצוע, אבל האם לא עדיף קודם כל להבין את כל ההיבטים (השאלות המצורפות)?
ציטוט:
א. האם כל יחידה שוות ערך ל-(0)13200 ש"ח מעוף?
חישוב שווי היחידה אינו אמור לעשות לפי סטרייק הביצוע, אלא לפי המדד הגלום בעת הביצוע.
לדוגמא, אם במדד 1330, שזה המדד שבו אשתמש לכל הדוגמאות כאן (מה שאומר ששילמת על החוזה 1000 ש"ח), רכשת את החוזה המצויין, אזי החוזה שקול ל133000.
נבחן מדוע:
אם הפקיעה תתרחש במדד 1343.3 (עלייה של 1% ביחס למדד בביצוע, 1330, ועליה של 1.77% ביחס לסטרייק הביצוע, 1320),
אזי התשלום בפקיעה יהיה 2000 ש"ח, שהם 1000 ש"ח רווח.
1000 ש"ח רווח על 1% , כלומר שווה ערך לת.ס בסכום של 133000 ש"ח.
ציטוט:
זה מחוץ לתחום בו אפשר להבין מתמטית את הכדאיות, אך אני מניח שתרצה סחירות באופציות הרחוקות (קלנדרית), ומצד שני לא להכנס למאבקי הפקיעה.
כנראה ששבוע לפני הפקיעה זו פשרה הגיונית.
ציטוט:
אין סיבה אמיתית לגלגל לחוזה על אותו הסטרייק, ניתן לגלגל לחוזה על כל סטרייק.
אסביר את ההיגיון (עד כמה שאני מבין) בבחירת הסטרייק לביצוע החוזה. יש שלושה פרמטרים שחשוב לבחון:
א. סחירות.
אם תבחר בסטרייק רחוק מהמדד, צפויים הפרשי הקונה-מוכר באופצייה העמוקה בכסף לפעול לרעתך (לדוגמא יאפשרו לך לקנות בגלום 1331 במקום 1330).
ב. מחיר.
בעת רכישת החוזה, ניתן לבחור סטרייק מימוש מבין אלו שעונים על סעיף א', כך שיש מספר אפשרויות, בחישוב זריז (ומרבית התוכנות לדעתי עושות זאת לבד) ניתן לבדוק הפרשים בגלום החוזה ביחס לסטרייק.
לדוגמא, אם גילית שקניית חוזה על 1320 עולה 990 וקניית חוזה על 1330 לא עולה כלום, עדיף שתבצע על 1320 (תרוויח 10 ש"ח יותר (או תפסיד 10 ש"ח פחות)).
ג. היוון התקבול (הכי פחות משמעותי).
נניח שיש לך שתי אפשרויות לרכישת החוזה. הראשונה היא לשלם 1000 ש"ח על חוזה 1320, השניה היא לקבל 1000 ש"ח תקבול על חוזה 1340.
לפי הסעיף הקודם, עשית את החישוב וגילית כי מחירי החוזים שווים, אך עדיין יש הבדל מסויים ביניהם.
כאשר אתה מקבל תקבול על אופציות, הכסף נכנס אליך לחשבון, ואתה יכול להשתמש בו כדי לצבור ריבית חסרת סיכון עליו (או לקבל ריבית על הפלוס בעו"ש אם ניתן אצלך), כך שייתכן שלמעשה הפרש ה2000 ש"ח הללו למשך חודש שווים נניח 5 שקלים, ולכן תעדיף לקנות חוזה על 1340 ולקבל
תקבול במקום לשלם.
ציטוט:
עד כמה שאני מבין, כל עוד אינך מעוניין לסגור את החוזה, אין היגיון בתשלום עמלות על מנת להזיז את החוזה (גם אם המדד זז לאחד הכיוונים).
מעבר לכך, גם אם אתה מעוניין כעת לסגור את החוזה (בשביל גלגול או כל סיבה אחרת), אתה יכול למכור חוזה על כל סטרייק אחר ולמעשה לסגור קופסא (שים לב להסבר ההיוון בשאלה הקודמת), ללא נגיעה באופציות המקוריות (מה עוד שזה אותו מס' פעולות ולכן אותו סכום עמלות).
ציטוט:
התשובה להבנתי היא כן ולא. אסביר.
העובדה שקיימת דלתא היא ברורה (לשם כך נועד החוזה).
הווגא איננה קיימת בחוזה, לפחות בתאוריה.
הגמא איננה קיימת בחוזה (הדלתא קבועה בכל מדד).
התטא, רכיב הזמן, דווקא כן קיימת בתאוריה (בניגוד להנחה הרווחת).
מדוע שלרכיב הזמן תהיה השפעה על החוזה ? (שימו לב, זו גם הבעייתיות בקניית חוזים לעומת תעודת סל)
התשובה טמונה בריבית חסרת הסיכון וביכולת השוק לסגור ביעילות ארביטראג' שנוצר.
בתאוריה, אמור המדד הגלום להיות גבוה יותר ממדד נכס הבסיס, וההפרש צריך להיות גדול יותר ככל שהזמן לפקיעה גדל (מה שאומר שכאשר רואים את הגלום בשער היציג - הדבר מראה פסימיות (ועל אחת כמה וכמה גלום נמוך מהיציג)).
ההפרש גם אמור להיות תלוי בריבית חסרת הסיכון במשק.
מדוע בפועל לא ניתן כמעט להבחין בזאת? הסיבה היא שהריבית חסרת הסיכון למשך חודש היא נמוכה למדי (במיוחד בסביבת הריבית הנמוכה השוררת כיום), מה עוד שיש הבדל בין הריבית חסרת הסיכון על הפלוס ועל המינוס בחשבון.
בקיצור, קיימת בעייתיות בגלגול חוזים, כיוון שמרבית המקרים הגלום הרחוק (קלנדרית) יהיה גבוה מהגלום של החודש הנוכחי, כך שאפקטיבית, אם תגלגל חוזים לאורך זמן תגלה שלמרות ש"אין שחיקה", אתה מפסיד כסף גם על העמלות ,
גם על הפרשי הקונה-מוכר עליהם אתה צריך לגשר על פעם, וגם על ההפרש בין הגלום הקצר והרחוק.
לכן, ייתכן שלמרות שהדבר מאפשר להשיג מינוף והעמלות היחסית "נמוכות", אתה בפועל תשיג לאורך זמן תשואה נמוכה משל תעודת סל בסכום המצויין על המדד.
שים לב אגב, שתופעה זו הופכת שורט ע"י מחירת חוזים למעט יותר אטרקטיבי..
מקווה שעזרתי, ומבקש מהחברים לתקן אי דיוקים בדבריי.
כל הכבוד על התשובות המהירות , המפורטות והיסודיות.
השירות כאן פשוט מצויין.
למי צריך להשאיר טיפ.
תודה רבה לדמי כיס
ובעיקר ל- supgog על התשובות המפורטות.
אני לומד את התשובות.
קניתי C1320 במחיר של 2280 ש"ח ליחידה
מכרתי P1320 במחיר של 1650 ש"ח ליחידה
הפעים אותי מאוד לקבל תשובות כל כך מפורטות ומלומדות בזמן כל כך קצר.
זו תשובה לכל מי שרוצה להעריך את חשיבות האתר.
זה אומר לי, שאם לי יהיה משהו לתת מעצמי אצטרך להתגייס לכך, כפי שידעתי לקבל.
תודה