לאן המעוף הולך ?? שורט או לונג
לשחקן מעוף שלום רב ,
אני חדש פה אצלך באתר והתרשמתי לטובה.
אני נמצא בפוזיציית שורט סולידית ( תעודות סל ) וממתין לירידות שיגיעו .
על פי הערכתי מתי שהוא בקרוב יגיעו ירידות אגרסיביות ותקבע תחתית חדשה
אשמח לקבל את הערכתך לגבי כיוון השוק בשבוע ובחודש הקרוב
והאם בכלל אתה שותף להערכתי .
תודה ויום טוב
אורן
Re: לאן המעוף הולך ?? שורט או לונג
שלום אורן.
אני שותף להערכתך ולדעתי הכיוון הוא מטה עם נטייה לדשדוש לפרקי זמן קצרים.
אני דוקא חושב שהשוק חזק הרבה יותר ממה ששחקן מעריך , והדוגמא לכך היא בשבוע שעבר - גוף גדול מאוד התחיל לזרוק סחורה כאילו אין מחר , וההיצע שלו לא רק שלא גרם למפולת , אלא הוא גם נקלט בביקושים תוך מחזורי מסחר גבוהים עם ירידה של כאחוז וקצת בסוף היום .
בכל תקופה אחרת מהלך כזה היה גורם לחששות של המשקיעים מפני מפולת וגורר ירידות חדות , זה לא קרה כי המשקיעים מאמינים שכל ירידה זמנית היא לצורך עליה , ולקנות בירידות תמיד יניב תשואה גבוהה יותר לטווח שמעבר לקצר מאשר ללכת עם העדר ולקנות בעליות . לכן אני מאמין שנראה פה ושם מימושים , אבל הכיוון הכללי הוא למעלה , ופריצה מחודשת של 900 תגיע בקרוב מאוד .
מי שלא יעשה הפרדה בין הלוגיקה שאומרת שהמצב הכלכלי עדיין מחריד ולכן הירידות מתבקשות , לבין הפן הפסיכולוגי שהוא זה שנותן את הטון כרגע והוא אומר שהרע מכל מאחורינו ולא צפויות לנו יותר הפתעות כדוגמת מה שקרה באוקטובר , לא יפגע בהערכות שלו .
מה דעתך על התסריט הבא:
אם גוף אחד החליט לזרוק מניות, גוף נוסף יעשה כן בהמשך. המושג "גרין שוטס" יהפוך לבדיחה עצובה (כבר היום בחלק לא מבוטל מעולם העיתונות הכלכלית האמריקאית הם די נבוכים להשתמש במושג). כולם רואים בהבדל בין המצב הכלכלי לבין המצב הפסיכולוגי. בדרך למקסם רווחים כל אחד "מעריך" תיזמון שונה למימוש אבל הכיוון די ברור. כרגע כולם נהנים בלונג ממכונת השיווק האמריקאית. למכונה זו לעולם לא תיגמר התחמושת, אך "ציפיות" הן רק פרמטר אחד בפונקציה הכלכלית. שאר הפרמטרים מציגים תמונה הפוכה. זו לא פעם ראשונה ולא אחרונה שזה קורה.