שלום,
אני קניתי מניית דלק נדלן לפני כשנתיים בערך כשהשער שלה היה כ-600 נקודות.
ונכון להיום הוא 140 נקודות,השאלה שלי היא האים צפויות עליות/ירידות.
מה אתם ממליצים להחזיק/למכור??אני חייל בתחילת שנה שנייה לשירות.
Printable View
שלום,
אני קניתי מניית דלק נדלן לפני כשנתיים בערך כשהשער שלה היה כ-600 נקודות.
ונכון להיום הוא 140 נקודות,השאלה שלי היא האים צפויות עליות/ירידות.
מה אתם ממליצים להחזיק/למכור??אני חייל בתחילת שנה שנייה לשירות.
שלום חבר
בוא נתחיל, למה קנית את המנייה?
בהצלחה
[left:2b6130hv]ארז[/left:2b6130hv]
כי המליצו לי עליה.
בסוף היתברר כטעות
:oops:
הי vsorpen
מצבה הפיננסי הנוכחי של דלק נדלן רע מאוד (וזה בלשון המעטה). חובות גדולים לבעלי האגחים ולבנקים בנוסף לירידות בערכי פרוייקטים כושלים באירופה הביאו את החברה למצב שהיא אינה יכולה לשרת את חובה. הדבר שעומד לזכותה של החברה הוא בעל השליטה שלה (תשובה), כשהמחשבה מאחורי היא שתשובה לא יתן לדלק נדלן ליפול בכדי לא לשבש את יכולת גיוס החוב בפרוייקט הגז. נקודה זו היא חיובית לבעלי האגחים ופחות לבעלי המניות מכמה סיבות:
1. כדי לשרת את חובה מממשת דלק נדלן את נכסיה האיכותיים.
2. מתוכננת הנפקת מניות שתכריח אותך להכניס כסף או להיות מדולל
3. כבר הועלתה האפשרות של המרת האגחים למניות ע" שווי הפארי שלהם דבר שיצור לחץ כבד על שער המניה.
כמו שאתה רואה דעתי על המניה היא שלילית (בניגוד לאגחים), כאשר גם התסריטים החיוביים לגבי דלק נדלן, הם חיוביים לבעלי האגחים ופחות למניה.
כמובן שקימת גם האפשרות של שינויים במצבת החובות + שיפור במצב הנכסים שנפגעו + הכנסת כסף מהכיס (תשובה) + עוד כל מיני דברים חיוביים שיצליחו לאושש את החברה ואז יהיה לה פוטנציאל עליה גבוה, אך תסריט זה הוא יותר בגדר הימור מאשר השקעה.
ג.נ
מחזיק באגחים של דלק נדלן סדרות ה', כה' ו ד'.
שלום חברים
המלצה? נו כנראה שצריך להיות זהיר עם העסק הזה, כולל המלצה זו כמובן. ג'ימאני תיאר יפה את מצבה העגום של החברה, לא בכדי נפל מחיר המניה מ 24 שקל לשקל ושלושים אגורות. תיקון אחד, לחברה אין מיזמים האחזקות העיקריות כיום לאחר מימושים כבדים כאמור הם בנייני משרדים וחניונים בעיקר באנגליה. המשרדים מושכרים בתפוסה מלאה לשוכרים הטובים שבנמצא ביניהם ממשלת אנגליה, הבנק המרכזי הבריטי ומוסדות אחרים ברמה גבוהה, הנכסים נרכשו בהלוואות ללא זכות חזרה ללווה כך שגם כאן אין ממש בעיה. הדבר המעיב על המאזן ומציג חברה ששווי ההתחייבויות שלה עצום לעומת נכסיה היא הירידה התלולה בשווי השוק של הנכסים. מכאן אולי תצמח הישועה, ההנחה היא כי במוקדם או במאוחר המשבר החריף מעולם בשוק הנדל"ן הבריטי יסתיים, ערך הנכסים יתחיל לעלות ועקב המינוף המאזן ישתפר במהירות. המנייה אם כן היא השערות על התאוששות השוק באנגליה, כפי שציין ידידינו ניתן להיחשף בדרך יותר סולידית דרך האג"ח, אולם היות ואתה מחזיק כבר במנייה ובאם אינך זקוק לכסף הייתי ממליץ להחזיק מעמד.
ארז
תודה רבה חברה אתם גדולים!!!!!!!!!!!!!!!!
שאלה נוספת.
ראיתי שמחר צפויות להיתפרסם זכויות על מנייה זו בשיעור 11.68
בעבר הוצע לי בשיעור 29.60.אינני יודע מה לעשות אני ממש מבולבל.
ניכנסתי להפסד של כ-80% כמעט במנייה זו.האים הזכויות האלו הםבאמת כדאיות??
מה אתם הייתם ממליצים??
הודה לכם מקרב לב בתודה מראש!!!
משמעות של זכויות קודם כל זה להזרים עוד כסף למניה זו.במידה ולא כל כך מתחשק לך להשקיע עוד ניתן למכור זכויות.
הי vsorpen
הנפקת הזכויות הייתה ידועה ואף היתה אחת הסיבות שמניתי נגד המניה. כרגע האפשרויות שלך הם:
1. לממש את זכויות. במקרה זה אתה מכניס עוד כסף למניה שלא נראה לי שאתה מעוניין להשקיע בה.
2. ביום הקובע יהיה מסחר בזכויות אותם תוכל למכור במהלך אותו יום. במקרה זה אתה לא מכניס עוד כסף אבל אתה מדולל.
אינני יכול להמליץ לך מה לעשות. כל מה שאני יכול לעשות הוא להציג את הנתונים, אך בסופו של דבר ההחלטה היא שלך.
בהצלחה