אסטרטגיה שבועית / אסטרטגיה חודשית - אשמח לקבל דעות
צהרים טובים.
כפי שהבטחתי, אני מתייחס לנושא האסטרטגיות והשוני במחירים כתוצאה משוני בזמני הביצוע. הדבר הוביל לא פעם לכך שהפער בין המבצעים הוא משמעותי עד כדי עשרות אחוזים מתקבול הרווח. את דעתי בנושא הבעתי לא פעם, ועיקרה שהבעיה נעוצה בניסיון המתנה ו"תפיסת מחירים" אך אין ספק שככל שכמות התיקונים גבוהה יותר, כך הפער עלול להיות משמעותי יותר.
אני גם לא מתעלם מהעובדה כי המערכות בהן פועלים החברים שונות: ממערכות פשוטות המחייבות הזנת כל פקודה בנפרד (מה שמוביל להתארכות כלל הביצוע) ווידוא, ועד מערכות מתקדמות בהן ניתן לבצע את כלל האסטרטגיה בפקודה אחת בתוספת פקודות דוגמת K/F.
כל אלה הובילו חלק מהחברים לבקש בניה של אסטרטגיה אחת בחודש עם תקבול רווח משמעותי יותר, על פני העדפת אסטרטגיה שבועית.
לתשומת ליבכם שתי נקודות מהותיות:
1. במידה ותבחרו באלטרנטיבה, אסטרטגיה חודשית – יעד הרווח החודשי הינו 25%. כיוונתי ליעד זה מאחר והוא ריאלי מבחינתי ובמקביל אינו שונה מהותית מהיעד החודשי הנוכחי בניכוי הבדלי הביצוע.
2. במידה ואסטרטגיה תיסגר בשלב מוקדם, גם אם רק לאחר מספר ימים, לא תועלה עוד אסטרטגיה במהלך החודש. הדבר נובע מצורת עבודה מסוימת שנסיתי להנחיל באתר, ועיקרה השגת תשואה ולא השגת מקסימום תשואה, כי לזה אין סוף.
אתם מוזמנים להביע דעה, ונפעל עפ"י דעת הרוב.
שבת שלום.
Re: אסטרטגיה שבועית / אסטרטגיה חודשית - אשמח לקבל דעות
אני בעד אסטרטגיה חודשית. זאת מכמה טעמים:
1) מהצד הלימודי - הזדמנות ללמוד דברים חדשים.
2) נשמע לי הרבה יותר רגוע ומתאים לאנשים עובדים ועסוקים, שלא יושבים כל היום מול המחשב.
3) נראה לי שזה עתיד להיות פחות "אלים" מאסטרטגיות שבועיות, ולכן פחות רגיש למחירי ביצוע.
25% נשמע לי אסטרונומי. בשוקת הרחבה אני מגיע ללא יותר מ 5% חודשי. 10% הצלחתי לעשות פעם אחת, וזה היה המון המון.
אפילו כיוון ל 15% חודשי, זה סכום דימיוני. ואם זה מוריד את הריסק ומעלה את אחוזי ההצלחה, זה עדיף על 25% חודשי עם יותר ריסק. רק כדי להבין, 15% חודשי נותן 432% שנתי. זה מטורף לגמרי גם ככה.
יש 2 מטרות מבחינתי לאסטרטגיות
1.לימוד
2. תשואה
כאשר מבחינתי למטרת הלימוד יש חשיבות גדולה יותר כי בסופו של התהליך הלימוד וההבשלה שאני עובר בתחום האופציות אני רוצה להיות דייג עצמאי ולא רק מקבל דגים כמו היום.
כל ניהול אסטרטגיה שלך מהוה את 2 המטרות מבחינתי.
לכן אני הכי הייתי מעדיף שיהיו גם אסטרטגיות שבועיות וגם אחת חודשית
במידה וזה לא ניתן אני מעדיף 4 אסטרטגיות שבועיות על אחת חודשית
סיכום : אסטרטגיה שבועית
גידי א.
ללא ספק אסטרטגיה חודשית עדיפה
מבחינתי גם עשרה אחוזים לחודש הם תשואה יותר מיפה
יותר קל לעקוב ולבצע ללא לחץ מיותר
גם במידה ותועלה אסטרטגיה חודשית בנסף לשבועיות תבורכו!!!
איסטרטגיה חודשית !!!!
!!!
!!
!
ערב טוב,
אני באופן ברור בעד אסטרטגיה חודשית.
1. גמישות בביצוע, ומרחב תמרון גדול.
2.צפיה בניהול מתמשך של פוזיציה עד השגת היעד.
3. במידה ומשיגים 25 אחוז חודשי, זה בוודאי האות לשבת בצד , לנוח, לשמור על הרווחים צמוד לחזה , ובשום פנים לא לתת לשוק את ההזדמנות לקחת את זה מאיתנו!
4. לא יהיו התנגשויות בין אסטרטגיות "שהסתבכו", אנשים שניצלו את כל הבטחונות שלהם על אסטרטגיה שהסתבכה לא יהיו תקועים איתה מבלי האפשרות לנהל את האסטרטגיה השבועית הבאה בתור ולאכול את הלב כאשר הם תקועים עם אסטרטגיה מספר 2 בעוד אסטרטגיה מספר 3 קבלה את העשרה אחוז שלה בתוך יומיים.
5. כאשר היעד הוא 25 אחוז בחודש זה באופן דרמטי צריך להיות פחות אגרסיבי מאשר עשרה אחוז בשבוע, ומכאן נגזר שיהיו פחות פעולות פחות שונות בביצועים.
6.הצד הלימודי הינו חיוני , ומהנסיון שלנו בניהול חודשי של השוקת הרחוקה , שם ההסברים והאבולוציה של הפוזיציה היתה מאוד חשובה בניהול לאורך כל החודש, דבר שאני מניח מאוד עוזר למנהלי השוקת הרחוקה בניהול השוטף שלהם.
7. בכל חודש עשויים להיות הנחות יסוד שונות דבר שיוביל לניהול סוגי אסטרטגיות שונות, אוכף, שוקת , צלינדר ... כך נוכל לאגור אוסף גדול יותר של כללי ניהול לאסטרטגיות המובילות שהם למעשה "הלחם והחמאה" של כל סוחר נגזרים.
בהצלחה
שלום.
לדעתי אסט' חודשית היא רעיון מבורך ולדעתי גם עדיף מאסט' שבועויות (אם לא ניתן לבצע את שניהם).
מעבר לכך- אני לא יודע אם נכון לכוון לאחוזי תשואה שכאלו.
עדיף לכוון ל10% שמצליח 11 מתוך 12 חודשים בשנה על גבי 25% שמצליח 9 מתוך 12,
גם מבחינת יציבות התיק וגם מבחינת הלחץ הנפשי שגורמות לרוב אסט' בעלות יעד רווח גבוה.
אם הכוונה היא לבצע אסט' כזו מידי חודש אני מציע ניסוי.
נבדוק כמה מהכשלונות השנתיים עוברים בדרך ב10% רווח, ולאחר שנה נעשה חושבים.
כמו כן, הייתי מציע להגדיר מראש תקציב בטחונות (שיכול להיות גם 200-400% מהסכום ההתחלתי אם יש צורך) כך שלא תתבצע חריגה ממנו (באם יהיה צורך תתבצע גם באסט' הרשמית רכישה של אופציות רחוקות להקטנת הבטחונות).
כך או כך, מדובר ביוזמה ברוכה. תודה.
צריך לעשות מאמץ ולעשות גם וגם.
לחלק מתאים חודשית לחלק שבועי.
האתר צריך להיות מגוון ולתת מענה לצרכים של שתי הקבוצות.
כך יהיה מבחר וכל אחד ייוכל לבחור מהמדף את מה שמתאים לו.
עשו מאמץ לשרת את שתי הדעות.
בכל אופן תודה על תרומתכם העצומה לכול השחקנים.
מעריכים אותכם מאוד.
חודשית!
מכל הסיבות שהוזכרו וגם אחרות.
יעד התשואה נראה לי קצת גבוה, הלוואי ואתבדה ואהיה הראשון להשיא תשואות.
איציק.
חודשית בלבד.
כל הסיבות הרלוונטיות כבר הוזכרו ע"י החברים.