-
הודעת הפד
שחקן יקר ,
בסקירה שלך כתבת כי הסכום היחיד ש"יחליק" בגרון המשקעים יהיה טרליון דולר וכל סכום מתחת יאכזב. ברננקי הכריז על סכום של 600 מליארד דולר . זמן קצר אחרי ההודעה ה VIX צונח ב 8 אחוז , ושווקי אסיה נוגעים בשמיים . אז מה בעצם קורה פה ? האם לשוק יקח עוד קצת זמן לעכל את ההודעה ? האם 600 מליארד דולר לא תומחרו במדדים?
-
Re: הודעת הפד
וואו , זה פשוט מפחיד לראות את המשקיעים מסוממים , זה מפחיד כי בכל התמכרות חייבת להגיע ההתפכחות , ולפעמים זה מגיע בצורה הכי ברורה , מוות . אמנם אני בפוזיציית שורט מובהקת (ומאוד מאוד מופסדת) , אבל אני לא רוצה לראות את השווקים מגיעים לכדי מוות קליני , זה ישפיע על כל העולם ווגם עלינו האם יכול להיות שהמשבר הבא קרוב יותר ממה שאנחנו חושבים ? האם המשבר הבא יהיה הרבה יותר חזק ממה שאנחנו יכולים לדמיין ? האם יכול להיות שהמשבר הבא יגיע ללא התראה מוקדמת (סטיה גבוהה) ?
תיקון קטן (או יותר נכון ניסוח מחדש) , הכוונה ב "ללא התראה מוקדמת" היא שהסטיה תעלה בצורה כל כך אלימה שההתראה תהיה כבר מאוחרת.
-
Re: הודעת הפד
תמיר אתיחס לכך בהרחבה בסקירה אך אתן טיזר קצר: המשקיעים באמת לא אהבו את ההחלטה
ולראיה העליה הקלושה בה סיימו המדדים, יחד עם זאת, לאחר שברננקי הבין את המצב הוא דאג
להוסיף חטא על פשע והעלה טור שכל כולו תמיכה לשוק המניות (ושוב, ארחיב על כך בסקירה).
המשקיעים הבינו בהחלט את הרמז.
בנוגע למסוממים - אין לי מה להוסיף. זה נראה פשוט הזוי מה שקורה כאן ובהחלט מדאיג. סטית
תקן לא מזנקת בעשרות אחוזים ביום אך היו מקרים בעבר שהכפילה עצמה בשבוע ולכן ניתן לצפות
לעליה בטרם זינוק.