הנפקה חדשה, צמוד לדולר, מה דעתך אלון? שווה להכנס?
Printable View
הנפקה חדשה, צמוד לדולר, מה דעתך אלון? שווה להכנס?
אני לא נכנס להנפקות חדשות בדרך כלל שארי מדובר בתשואת שוק...
ראוי לציין כי האג"ח להמרה ונסחר בתשואה חיובית, אך ההצמדה לדולר לדעתי אינה טובה לטווח הארוך.
כמטבע הדולר עלול להחלש בצורה משמעותית ביחס לשקל, אפילו במחיר נוכחי, מה שיכול לחתוך את ערך ההשקעה שלנו במידה ונצטרך נזילות.
כמו כן אם לוקחים בחשבון פדיון, או המתנה לפדיון, אין לנו יכולת לחזות מה יהיה מחיר הדולר ב-2015-2016. יכול להיות 3 ש"ח או פחות יכול להיות 5 ש"ח או יותר - כלומר זהו גורם סיכון שאין לנו יכולת להעריך אותו - לכן אני נמנע בדרך כלל מהשקעה בניירות צמודי מטבע (אך כמובן אם זה משהו שאנו מחפשים...) [בנוסף יש לקחת בחשבון כי הנייר אינו צמוד למדד!].
לא הייתי פוסל, למרות שטאואר כחברה נמצאת בסיכון לא מבוטל במידה ומחיר המנייה ירד, שכן יכולת פרעון החוב תלוי בהזרמות או גיוסים מסוג זה, לפחות נכון לזמן זה, וזאת למרות שאני מחזיק באג"ח שלה (אג"ח ה' עוד ממחיר של 60) .
בינתיים טס למאדים בשבוע :cry:
יש כתבה מעניינת על האג"ח הנ"ל.ציטוט:
פורסם במקור על ידי אינדיאנה
http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=251776
טסה למאדים?!? נו באמת,
הסדרות האחרות עשו אותו הדבר ויותר (לדוגמה ראה סדרה ה' שבא כפי שאמרתי בעבר אני נמצא).
המנייה עשתה פי שתיים-שלוש יותר מהאגחים, באותו הזמן...
אך האם ניתן להסביר את העלייה?
עודף ביקוש מראה על יכולת החברה לגייס כספים מה שמוריד את האפשרות לבעיות בפרעון האגחים הקצרים יותר. המנייה עולה והאחים שבתוך הכסף מעמיקים פנימה - כך שהסבירות לכך שיומרו במועד הקובע אף היא עולה (מה שמטיב פעם נוספת עם החברה).
אך זהו גלגל שעובד על תנופה, האם משהו אמיתי השתנה?
כרגע העליות מתודלקות בניחושים ושמועות על מה יהיה תוכן ההודעה בהספה שהוזמנה להשבוע, כמובן שאנו מצפים כי ימשיך לעלות, אך לאחר ההודעה עצמה (למעט אם מדובר במשהו סופר חיובי) צפוי תיקון חזרה.
ובכל זאת אם נחזור לעניינו - השקעה בניירות האחרים של טאואר (הסדרות הישנות יותר), גם מעמידים לנו יציאה מוקדמת יותר, גם עלו יותר וגם צמודים למדד (ולא לדולר) - מה שאומר שמי שהקשיב למה שכתבתי - לא רק לקח סיכון נמוך יותר - גם עשה יותר!
חשוב תמיד להסתכל על החלופות האקויולנטיות - אז מה אם הסדרה החדשה עשתה 5-7% בארבעה ימים... היא עדיין היתה הבחירה הפחות טובה מבין הסדרות האקויולנטיות...
טאואר אג"ח ה מBIZPORTAL
פארי ברוטו 121(האג"ח סגר היום על 156.4)
תשואה ברוטו 5.29-
אני מפספס פה משהו או שאנחנו הרבה הרבה מעל הפארי ואין מה להתקרב בכלל? אפילו שורט נראה מתאים פה. מה טוב בלהחזיק את האג"ח הזה?
אג"ח להמרה בתוך הכסף - צמוד למחיר המנייה ונותן "ביטוח" מסויים במקרה של ירידה.
לא ניתן להסתכל על אג"ח להמרה בתוך הכסף כחלופה לאג"ח - יש להשוות להשקעה במנייה, מרווח הבטחון והפרמייה לאותו "ביטוח"...
כשבוחנים אג"ח להמרה צריך לבדוק את יחס ההמרה, מכיוון שבאג"ח להמרה ישנו החלק של האופציה (אופציה להמרה למניה ביחס מסויים), וכמו לכל אופציה יש לה מרכיב של ערך זמן, ערך פנימי וכו'.ציטוט:
פורסם במקור על ידי אינדיאנה
סביר שבניטרול ערך האופציה שמובנה בתוך האג"ח להמרה, התשואה תהיה חיובית ולא שלילית.