רבים מהכותבים, כולל הבכירים והמנהלים בפורומים שונים מבטיחים תיקון כבר זמן רב והתל בונד כל פעם שובר שיא וגם היום עולה כמעט 0.5%.
בושה שככה השוק לא מתאים את עצמו לכותבים.
Printable View
רבים מהכותבים, כולל הבכירים והמנהלים בפורומים שונים מבטיחים תיקון כבר זמן רב והתל בונד כל פעם שובר שיא וגם היום עולה כמעט 0.5%.
בושה שככה השוק לא מתאים את עצמו לכותבים.
באמת בושה :d .ציטוט:
פורסם במקור על ידי sham
בואו נראה, אולי עוד נגיע לתשואה מגולמת שלילית בתל בונדים :d
ככל שעולה גבוה יותר ומרווח התשואה מצטמצם - הנפילה תיהיה כואבת יותר והשפעתה על השוק גדולה יותר.
כל מי שעוקב אחרי יודע כי אני אף פעם לא מהחל לירידות, גם בגלל שאינני עוסק בשורט כמעט לחלוטין, אך גם בגלל שאין לי צורך בכך שאחרים יפסידו.
אך במקרה זה - אני מקווה כי בצורה כולשהי האוויר יתחיל לצאת ממדדים אילו משתי סיבות:
(1) כאשר הבועה הזו תתפוצץ הנפגעים העיקריים יהיו האנשים שאין להם מוסג בהשקעות, כאשר בסופו של דבר כולנו נפגע מכך דרך הקרנות השונות!
(2) ככל שהבועה הזו תיהיה גדולה יותר כאשר היא תתפוצץ הפגיעה באפיקים האחרים תיהיה חזקה יותר - מה שבהחלט יכול לגרור משבר נוסף שיגרם בגלל פניקה של ציבור משקיעים - בדיוק כמו בפעם הקודמת. ולמרות שאני אשמח לנצל משבר נוסף בטווח כה קצר, הפגיעה עלולה להוות בעיה גדולה להרבה מאוד אנשים בגיל פרישה שכבר לא יצליחו להתאושש מכך...
זה רק עניין של זמן - התשואה על ניירות רבים נמוכה מהתשואה הצפוייה בשוק במח"מ הרלונטי. זה כאילו השוק מתמחר סיטואציה דימיונית - חזרה להורדת ריבית בשוק ע"י בנק ישראל...
אפילו תרחיש כמו מדדים גבוהים כבר אינו תופס שכן הפער לשקליים נורמלי...
נראה כי פשוט הציבור שופף כסף בלי להבין. שוק האג"ח אינו שוק המניות - יש לו חסם עליון והוא צריך לספק תשואה בתלות בתשואת השוק.