שלום כיצד מתחילים ועוד בגילי?
שלום, קצת עליי אני תלמיד תיכון בן 16 מחולון שמתעניין כבר שנה וחצי בכלכלה.
מדי יום אני קורא ידיעות כלכליות עוקב אחר מניות משקיע בתיק וירטואלי רואה תוכניות כלכליות בטלוויזיה באופן קבוע וקורא שקט בפורומים של נדלן ועוד.
ברצוני לפתח את הידע שלי בנושא שוק ההון,
כיצד אתם ממליצים לי לעשות זאת שכשאגיע לגיל המותר (18 ע"פ מיטב זיכרוני) אוכל להשקיע באופן בינוני-מקצועי.
כלומר מהיום לפתח ולפתח את הידע שלי בשוק ההון ובמסחר (לטווח קצר כמובן) וכשאגיע לגיל 18 בעוד כשנתיים אוכל לסחור ולהרוויח כסף.
אשמח אם תתנו לי כיוון.
נ.ב. קראתי קצת על אנשים שהיו בקורסים של שוק ההון ומפיהם הבנתי שזאת גנבה של כסף ושבסופו של דבר אתה לא נשאר עם מספיק ידע וגם לא נשאר עם כסף כי הקורסים יקרים נורא.
חוץ מזה שאני לא יודע אם אנשים בגילי יכולים לשבת בקורסים שכאלה.
תודה לכל העוזרים.
Re: שלום כיצד מתחילים ועוד בגילי?
שלום לך
כיוון שאתה עדיין לא בגיל המתאים לסחור עדיין, פתיחת תיק וירטואלי זה פתרון מעולה לבדיקת עצמך, יש המון תאוריות בשוק והנפוצה מכולם היא הניתוח הטכני.
אני לא רוצה להמליץ לך על מכללה ספציפית
רק אומר שעדיף לשלם סכום של כסף במכללה מתעסקת עם לימודים בלבד
ולא דרך בית מסחר שנותן "קורס חינם" בהתניה של הפקדת כסף למסחר דרכם
ואולי אפילו לקרוא ספר בתחום או דרך האינטרנט
כמו כל שיטה שיש אין שום שיטה שיכולה להבטיח לך הצלחה בטוחה
כי אם הייתה כזו אף אחד לא היה יוצא לעבוד - וכולם היו בורסה
השיטה למסחר טוב היא לעבוד לפי שיטה אחת שבה אתה מאמין
ובדקת אותה - ע"י תיק וירטואלי במקרה שלך זה ניסיון מעולה
החוכמה הגדולה היא לפעול עם כסף אמיתי כמו בוירטואלי
אחרי שבדקת איפו הצלחת ואיפו לא
50 אחוז הצלחה זה מעולה
רק בכדי להרוויח ככה - צריך לדעת למקסם רווחים - ולחתוך הפסדים בזמן
רוב ההצלחות במסחר הם לטווח הארוך
והם דורשות הרבה פחות מיומנויות
סוחר טוב נמדד לאורך 10 שנים לפחות (ויהיו כאלו שיגידו 20)
המון בהצלחה שיהיה לך
מקווה שעזרתי במשהוא
נ"ב
הסטטיסטיקה אומרת ש 97 אחוז מהאנשים מפסידים בבורסה
וכולם חשבו שהם יותר חכמים מהשוק
- שלום לך תלמיד התיכון, אז ככה, בשנתיים האלה יש לך את מבחני הבגרות, וכדאי לך לשבת ללמוד להצליח ולהוציא ציונים גבוהים, כי זה קריטריון הכניסה לחוגים היוקרתיים באוניברסיטה, ושוק המניות לא יברח, לא?
- עוד שנתיים תתגייס לגולני או לצנחנים, אז כדאי לך לעבוד חזק על ספורט וכושר גופני, כי קשה בטירונות קל בקרב, וגם קשה בחדר-כושר קל בטירונות, ואלה יהיו החוויות הנעימות שישארו איתך עד סוף החיים, והנכדים שלך יתגאו בסבא שלהם, ושוק המניות לא יברח, לא?
- אחרי הסדיר אתה תיסע עם החברה להודו, או ליערות ברזיל, כי התרמילאות ההרפתקנית מהנה ומענגת בזמנה, וחבל להחמיץ את הגיל והתרגיל לפני שיעורי התרגיל באוניברסיטה, ושוק המניות לא יברח, לא?
- טוב, אז יזרמו הרבה מים בירדן, ואתה סטודנט, וזה הזמן לעקוב אחר מניות בתיק וירטואלי, ואך ורק אם אתה רואה ברכה בעמלך, אז אך ורק אז תתקדם מתיק וירטואלי לתיק האמיתי, וככה אתה תממן את שכר הלימוד, את שכירת הדירה, את המכונית, ואת היציאות עם החברה, אז בהצלחה, תודה
תלמיד תיכון יקר,
מה שכתבו כאן הוא נכון, אין לך מה למהר עכשיו. מה שכן, אתה יכול להכניס סכום כסף מסוים לאחת הקרנות ולעקוב אחרי הכסף והקרן עצמה, כך שבעוד כמה שנים, כשהחברים שלך יבכו לך על זה שאין להם כלום, לך יהיו כמה שקלים שתוכל להשתמש בהם, לפחות לצרכים החשובים כמו קורס פסיכומטרי, טיול אחרי צבא, לימודים וכו'.
אל תשאיר את הכסף ותשכח אותו שם, תעקוב אחרי הקרן ותראה מה המבנה שלה, אולי תחליף אותה במהלך הזמן, הכל תלוי ברצון שלך, בהצלחה.
שלום
אשרייך שאתה מתעניין כבר בגילך בעניינים שכאלה...
אל תשכח להשקיע גם בענייני רוח, זה משפיע בעקיפין לטובה גם על ההתנהלות הכספית... :-)
אמליץ לך על ספר העשוי להיות מאד מתאים למקום בו אתה נמצא :
"למדו להרוויח" של פיטר לינץ' וג'ון רוטשילד.
הפרק הראשון מתאר סקירה קצרה של ההתפתחות הקפיטליסטית, בהיבטה החיובי...
החל מהפרק השני תמצא עצמך במקום שבו הספר עוסק בשאלתך...
בהצלחה