x
  • הודעות אחרונות בפורומים

    מנחם

    כיצד להיות מיליונר

    יום אחד, מיליארדר נפרד ממזכירתו
    הוותיקה כשהיא פרשה לגמלאות.

    מתוך רצון להודות לה על שנים
    של נאמנות, הוא החליט לתת לה
    כמה מיליוני דולרים, כדי שלעולם
    לא תצטרך לדאוג שוב לכסף.

    להפתעתו,...

    מנחם אתמול, 06:40 עבור לתגובה האחרונה
    שחקן מעוף

    10:13 ; 3230.33 בוקר טוב, לאחר הפקיעה נשלים...

    10:13 ; 3230.33

    בוקר טוב,
    לאחר הפקיעה נשלים הפוזיציה ללא כל שינוי.

    התיקון:
    קנית CALL 3320 (שבועי 19.10) - עלות נוכחית 32 שח
    קנית PUT 3150 (שבועי 19.10) - עלות נוכחית 22 שח

    פקיעת CALL 3320...

    שחקן מעוף 16.10.2025, 10:13 עבור לתגובה האחרונה
    שחקן מעוף

    10:09 ; 3229.6 בוקר טוב, השחיקה הנובעת בעיקר...

    10:09 ; 3229.6

    בוקר טוב,
    השחיקה הנובעת בעיקר מתנודתיות גבוהה במדד מאפשרת לקבוע את הרווח בצד ה CALL.

    התיקון:
    קנית CALL 3330 (שבועי 19.10) - עלות נוכחית 50 שח
    כתיבת PUT 3240 (שבועי 19.10) -...

    שחקן מעוף 16.10.2025, 10:10 עבור לתגובה האחרונה
  • אנחנו בפייסבוק

  • הבנק האירופי הוריד את הריבית לראשונה אחרי חמש שנים

    הבנק בראשות הנשיאה כריסטין לגארד הפחית את הריבית בגוש היורו ל-4.25%, ירידה של 0.25% לעומת שיעור הריבית שעמד על 4.5% מאז ספטמבר האחרון

    הבנק האירופי המרכזי (ECB) הוריד היום (ה') את הריבית בגוש היורו, בפעם הראשונה מאז 2019.
    הבנק בראשות הנשיאה כריסטין לגארד הפחית את שיעור הריבית ל-4.25%, בהתאם לציפיות האנליסטים בשוק. מדובר בירידה של 25 נקודות בסיס לעומת שיעור הריבית שעמד על 4.5% מאז ספטמבר.
    הורדת הריבית התבצעה למרות העלייה באינפלציה, שטיפסה בחודש מאי ל-2.6% לעומת 2.4% באפריל ומעל צפי האנליסטים. ההאצה באינפלציה קטעה ירידה עקבית, משיא של יותר מ-10% שנרשם ב-2022.
    החזרה להורדות ריבית צפויה תזרים חמצן לשווקי הדיור, ההשקעות העסקיות והצריכה הפרטית. בשנה שעברה העלה הבנק האירופי את ריבית הבנצ'מרק על הפיקדונות לשיא של 4%, מהלך שחנק את הפעילות הכלכלית, וזאת כדי לבלום את עליית המחירים החדה ביותר שנרשמה מזה עשרות שנים.
    התזמון של הורדת הריבית הנוכחית הוא לא שגרתי עבור הבנק, זאת מכיוון שעל פי רוב הוא מאמץ מדיניות של הקלה מוניטארית רק בתגובה למשבר, כמו אחרי קריסת ליהמן ברדרס ב־2008 או כאשר יוון היתה זקוקה לחילוץ ב־2011. אפילו הורדת הריבית האחרונה של הבנק שבוצעה ב־2019 היתה בתגובה להאטה בצמיחה וירידה באינפלציה מתחת ליעד של 2%.
    "הם מבצעים את ההורדה דווקא כשקיימת מגמת שיפור, ולא כשהמצב מדרדר", אמר פול הולינגסוורת', כלכלן אירופה ראשי ב־BNP פאריבה. "פירוש הדבר, שהם לא ימהרו לבצע עוד הורדות ריבית, כך שהסבירות להורדה נוספת ביולי היא נמוכה ומכוונת אותם להורדה אחת בכל רבעון".
    בנוגע להורדות נוספות מעבר לזו שתיקבע בפגישת הבנק היום, הבעיה מבחינת לגארד היא ה"שיבוש" שארע בחודש שעבר בירידה העקבית באינפלציה. גם שוק העבודה החזק באופן מפתיע של גוש היורו משאיר את המחירים גבוהים, כאשר העלייה בשכר טיפסה שוב לשיא של 4.7% ברבעון הראשון, זאת בעוד שיעור האבטלה נפל באפריל לשפל חדש של 6.4%.
    להערכת מרבית הכלכלנים, הנתונים החזקים יחייבו את הבנק האירופי להעלות בשיעור קל את תחזית האינפלציה ל־2.3% ואת תחזית הצמיחה ל־0.6%.
    לנוכח ההערכה כי בבנק הפדרלי המרכזי של ארצות הברית לא יחלו בחודשים הקרובים, או בכלל השנה, בהורדות ריבית, לנוכח החוזק שמפגינה הכלכלה, המשקיעים הורידו את הצפי להיקף נמוך משלוש הורדות ריבית השנה בשיעור של 0.25% כל אחת.

    מקור המאמר: כלכליסט

    קישור למאמר המקורי
  • נתוני מסחר

  • מובילי צפיות ומעקב

    משתמש מספר עוקבים מספר צפיות
    תיקי מניות של חברי האתר
  • המניות הפופולאריות באתר

    דירוג שם מנייה מס' מנייה

    אין לך הרשאה

    אין לך הרשאה

  • תגובות אחרונות בתיקי המניות

מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות