
כלכלת ארה"ב צמחה ב-2.9% ברבעון הרביעי, בשיעור שנתי - כך דיווח היום (ה') משרד המסחר האמריקאי. ציפיות האנליסטים היו לצמיחה של 2.6%. ברבעון השלישי עמד שיעור הצמיחה של המשק האמריקאי על 3.2%.
הצמיחה הנאה נרשמה למרות החששות מכניסה למיתון עקב העלאות הריבית של הפדרל ריזרב, וההערכה היא כי זה עלול להיות הרבעון האחרון של צמיחה חיובית לתקופה הקרובה. מרבית האנליסטים חוזים לפיכך מיתון בהמשך.
לפי הנתונים שפורסמו, המכירות הקמעונאיות – המייצגות כ-68% מהתמ"ג – אמנם עלו ב-2.1% ברבעון, אך עיקר העלייה נרשמה באוקטובר בעוד שבנובמבר ובדצמבר הורגשה ירידה. ברבעון השלישי עלו המכירות הקמעונאיות ב-2.3%. במקביל, סקטור הייצור נכנס למיתון, וגם סקטור הדיור בהאטה, ואישורי בנייה ירדו ב-30% בדצמבר לעומת שנה קודם לכן. התחלות הבנייה רשמו ירידה של 22%.
עבור כל 2022 התרחבה הכלכלה ב-2.1%, ירידה מהתרחבות של 5.9% שנרשמה ב-2021 ושהיתה הגבוהה ביותר מאז 1984.
שחקן תודה רבה על ההסבר על דנאל. האם ההסבר תקף גם...
שחקן תודה רבה על ההסבר על דנאל. האם ההסבר תקף גם על מנית תיגבור?
כהן אתמול, 15:42