
פרוטוקולים של הפדרל ריזרב שפורסמו הערב (ד') מצביעים על כך שבבנק המרכזי מוכנים להתקדם עם העלאות ריבית נוספות של 50 נקודות בסיס (0.5%).
לפי הפרוטוקולים, ועדת השוק הפתוח של הבנק הפדרלי (FOMC) כי ייתכן שהמדיניות תנוע מעבר ל"ניטרלית" ותיכנס לטריטוריה "מגבילה".
בכירי הפדרל ריזרב העריכו שהם יצטרכו להעלות את הריבית בחצי אחוז בכל אחת משתי הפגישות הבאות שלהם בפגישה הפד מה־2-3 במאי. לבסוף הפד אישר העלאה של חצי אחוז.
על פי הפרוטוקלים של הדיונים בתחילת החודש שפורסמו הערב, בפדרל ריזרב דנו בהעלאת הריבית לרמות גבוהות מספיק כדי להאט בכוונה את הצמיחה הכלכלית בזמן שהבנק המרכזי נלחם באינפלציה המאמירה.
העלאת הריבית של 0.5% החודש העלתה את ריבית המדד של הפד לטווח שבין 0.75% ל-1%. בכירי הפד אישרו פה אחד תוכנית להתחיל ב־1 ביוני הליך של צמצום מאזן הפד שעומד כיום על 9 טריליון דולר, כך שהפד יפסיק לרכוש אג"ח חדשים כנגד אלה שמגיעות לפירעון. עד החודש הזה, הפד לא העלה את הריבית מאז 2006, והוא לא העלה את הריבית בחצי אחוז מאז 2000.
על פי וול סטריט ג'ורנל, יש חוסר בהירות לגבי מתי הפד יפסיק לעלות את הריבית. בתחזיות בפגישת הפד במרץ, רוב בכירי הבנק ציפו להעלאת הריבית לרמה של 3% עד סוף 2023, אך סביר שאם האינפלציה לא תיחלש, לא מן הנמנע שבפד יסיקו כי הריבית תצטרך לעלות ל־4% במהלך 12־18 החודשים הבאים.
המכסים מצד אחד, השקל מהצד השני: האם למכור את מדד...
המכסים מצד אחד, השקל מהצד השני: האם למכור את מדד S&P 500?
גרוס אתמול, 16:10החוסכים הישראלים במדד S&P 500 רשמו מתחילת השנה תשואה נמוכה (כ-4.3% עד סוף ספטמבר) לעומת המסלולים המקומיים (מנייתי 18%). זאת בשל שתי...