ואכן בחודש אפריל נרשמה התייקרות של המשכנתאות. כך למשל, אם בחודש מרץ הריבית הממוצעת במשכנתאות במסלול השקלי בריבית קבועה עמדה על 3.1%, באפריל היא כבר עלתה ל-3.4%.

על רקע המשבר, בנק ישראל מפרסם גם את הנתונים על היקף המשכנתאות שהתשלומים בהם הוקפאו. מהנתונים עולה כי היקף המשכנתאות שהוקפאו עומד כיום על 92.4 מיליארד שקל, כלומר 24% מהמשכנתאות הקיימות בשוק מוקפאות ולא נפרעות. מדובר בנתון חריג לעומת תקופת טרום המשבר, אז היקף המשכנתאות שהוקפאו עמד על אזור ה-10 מיליארד שקל, כלומר רק 3% מהמשכנתאות. לפי בנק ישראל, משכנתאות בהיקף של 3.1 מיליארד שקל נמצאות בפיגור של מעל 90 יום, 0.81% מכלל המשכנתאות בישראל והרמה הגבוהה ביותר של משכנתאות בפיגור בחמש השנים האחרונות.
בזמן המשבר אפשרו הבנקים ללקוחותיהם לבצע הקפאה של 3 חודשים בממוצע בתשלומי המשכנתא, ונראה שרבים מהם ניצלו את ההטבה. יחד עם זאת, ראוי להזכיר שאין ארוחות חינם - ועל הדחייה הזו צפויים הלקוחות לשלם ריבית, ולספוג החזרי משכנתא גבוהים יותר.
עוד עולה, כי 41% מהמשכנתאות באפריל, יותר מ-2 מיליארד שקל, היו בשיעור מימון של יותר מ-60% מערך הנכס. זוהי הרמה הגבוהה ביותר של משכנתאות בשיעור מינוף גבוה מאז 2012, אז הורה בנק ישראל להגביל את שיעור המימון ביחס לערך הנכס (75% לרוכשי דירה ראשונה, 70% למשפרי דיור, 50% למשקיעים).
מניית פינרג'י
חוץ מהודעה הבוקר למניה אין שום הישגים, השאלה היא האם לדעתכם היא שנתה כיוון כי כרגע טסה 28%
adidi היום, 14:38