x
  • הודעות אחרונות בפורומים

    מנחם

    לך אל הנמלה עצל ולא רק עצל

    בוקר אחד בטבע, הייתי עד למשהו יוצא דופן.
    התעוררתי מוקדם וגיליתי שכמה עשרות נמלים
    נפלו לתוך מיכל המים השקוף שלי....

    מנחם אתמול, 08:10 עבור לתגובה האחרונה
    adamt

    :d:d:d

    :d:d:d

    adamt 06.06.2025, 21:22 עבור לתגובה האחרונה
    מנחם

    חוכמת נשים

    https://scontent.ftlv1-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/503582165_10239259877060966_5963826419835089226_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=aa7b47&_nc_ohc=ON4EhjizR_IQ7kNvwHbwQVz&_nc_oc=Adm8WssS_0URsCwkEBG...

    מנחם 06.06.2025, 10:48 עבור לתגובה האחרונה
  • אנחנו בפייסבוק

  • זה מתחיל להיראות רע עבור שוק האג"ח הקונצרני

    בעוד שוקי האג"ח הממשלתיים החלו לתמחר בימים האחרונים האטה חדה שתחייב את הפד' להוריד 3 פעמים את הריבית בשנה הקרובה. התגובה בשוק האג"ח הקונצרני הייתה עד כה מתונה יחסית. האם זה בדרך להשתנות?




    התפתחות יוצאת דופן מתרחשת בימים האחרונים בשוקי האג"ח. ברקע לפרוטוקול הישיבה האחרונה של ה-FOMC, שהצביע כי מקבלי ההחלטות בפד' מנותקים מאוד מהמתרחש בשוקי המימון , המשקיעים החלו לברוח אל שוקי האג"ח הממשלתיים. בתוך מספר ימים צנחו תשואות האג"חים של ארה"ב לשפל של שנתיים, כאשר שוק האג"ח מתמחר הערב 3 הורדות ריבית עד יוני 2020.


    אך בעוד שוקי האג"ח הממשלתיים החלו לתמחר בימים האחרונים האטה כלכלית בעולם, שתחייב את הפד' להגיב ולהוריד את הריביות, שוק האג"ח הקונצרני הגיב במתינות יחסית עד כה. מבט על מבנה החוב של החברות בארה"ב מאותת כי תמחור מחדש בשוק האג"ח הקונצרני עשוי להיות מתבקש כעת, והוא עלול לגרום לכאב גדול בשווקים.


    ע"פ ניתוח שביצע הבנק BNP Paribas בתחילת 2018, החברות בארה"ב צריכות לגלגל יותר מ-1.6 טריליון דולר במהלך 3 שנים הקרובות.



    במקביל, מדד מנהלי הרכש בארה"ב שפורסם בשבוע שעבר הצביע על האטה כלכלית בארה"ב, אך חשוב מכך, הוא רומז על צפי לירידה חדה ברווחי החברות במדד ה-S&P500.




    שילוב של צורך למחזר חוב במקביל לירידה בהכנסות הוא שילוב מסוכן ונפיץ במיוחד. תהליך דומה עוברת חברת טבע הישראלית בחודש האחרון.


    מבנה עקומת האג"ח האמריקני הערב מאותת כי הסיכוי לשינוי מגמה חד בכלכלה האמריקנית בחודשים הקרובים קלוש, שכן הבנקים הפחיתו בחודשים האחרונים את מתן האשראי לשוק. כמו כן, החשש מהאטה הכלכלית גורם לבנקים בארה"ב לאגור בטחונות בחודשים האחרונים, מהלך שגורם למצוקת נזילות בבנקים אחרים.


    האם זה אומר שכעת שוק האג"ח הקונצרני בדרך לתמחור מחדש? נראה שכדאי לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות בשוק זה.


    מרווחי האשראי של החברות בדירוג CCC או פחות בארה"ב במהלך השנים האחרונות




    נזכיר כי בדו"ח החצי שנתי בנוגע ליציבות הפיננסית בארה"ב פרסם הפד' אזהרה בנוגע לחברות הממונפות בארה"ב. "ההלוואות לחברות ממונפות עלו בשנה האחרונה ב-20% לרמה שיא, ותנאי מתן האשראי לאותן החברות ממשיכים לרדת", נכתב בדו"ח.


    החוב התאגידי והחוב של משקי הבית ביחס לתמ"ג: זה מתחיל להראות רע עבור הסקטור העסקי

    מקור המאמר: ביזפורטל

    קישור למאמר המקורי
  • נתוני מסחר

  • מובילי צפיות ומעקב

    משתמש מספר עוקבים מספר צפיות
    תיקי מניות של חברי האתר
  • המניות הפופולאריות באתר

    דירוג שם מנייה מס' מנייה

    אין לך הרשאה

    אין לך הרשאה

  • תגובות אחרונות בתיקי המניות

מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות