x
  • הודעות אחרונות בפורומים

    אשר דיין

    פשוט נדהם, בעקבות הכתבות האחרונות והמרובות...

    פשוט נדהם, בעקבות הכתבות האחרונות והמרובות התעניינתי קצת במסלול של הביטקוין לאורך השנים
    רואה את התגובות שלך חיפושית מעבר הזמנים ומתקשה לתפוס
    השבוע הביטקוין חצה את רף 120K
    בתור אחד שעוקב אני תוהה...

    אשר דיין היום, 09:57 עבור לתגובה האחרונה
    מנחם

    מלך הג'ונגל

    בוקר אחד, האריה התעורר
    כולו נפוח מחשיבות עצמית:
    הוא צעד לעבר קוף שהתנדנד על עץ ושאג.
    "מי מלך הג'ונגל הזה?"

    הקוף ירד בריצה מהעץ, קד קידה לאריה וגמגם.
    "מה... מה... כמובן שאתה מר אריה."

    כמה...

    מנחם היום, 09:21 עבור לתגובה האחרונה
    אשר דיין

    מעניין לראות איך המסלקה הפנסיונית והר הכסף עוזרים...

    מעניין לראות איך המסלקה הפנסיונית והר הכסף עוזרים באיתור חסכונות, בחיים ולאחר פטירה.
    ההבדל בין קרן פנסיה לבין ביטוח מנהלים/קופת גמל/קרן השתלמות הוא קריטי, במיוחד לזוגות בפרק ב'.
    גם אופן קבלת הכסף...

    אשר דיין אתמול, 16:22 עבור לתגובה האחרונה
  • אנחנו בפייסבוק

  • "יש 2-3 תיקונים בשווקים בשנה נורמלית. היה אחד בפברואר - וזה השני"

    התגובות החריפות בשווקי המניות בעולם לגל הירידות
    שנרשם אתמול בוול סטריט מגיעות
    הבוקר גם לבורסה התל אביבית, שיורדת בקרוב ל-2%. הכלכלנים בשוק מתלבטים אם עדיין מדובר בתיקון קצר טווח או שמא מדובר במשהו חמור יותר. מה שברור הוא שהמסכים אדומים, הריבית בארה"ב מטפסת זה מספר שנים, והתשואות על אגרות החוב מתחילות לקרוץ לאנשים כחלופה סולידית למניות.
    "יש פה הצטרפות של כמה גורמים שמובילים לירידות חדות בשווקים", מציין אמיר גיל, מנהל ההשקעות הראשי בבית ההשקעות הלמן אלדובי. "האמת היא שהשווקים בכל העולם, בעיקר בשווקים המתעוררים וגם באירופה כבר חלשים מזה תקופה, בעיקר מתחילתה של 2018. השוק האמריקאי בלט מאוד לחיוב כי הכלכלה שם מצויינת והציגה צמיחה וגידול ברווחים".
    "עם זאת, מתחילים גם להישמע רחשים לא בלתי צפויים שמלחמת הסחר, שעד עכשיו היתה הנחה שחברות אמריקאיות לא מושפעות ממנה, כן מתחילה להוביל לביקושים יותר חלשים לחברו האמריקיות וגם לעלויות יותר גבוהות. זה יוצר תחושה שזה מתחיל להשפיע על החברות האמריקאיות", אמר גיל וציין שכשמוסיפים לכך שהריבית עולה, חלק מהשחקנים חושבים שזה צריך לעצור את המומנטום החיובי בשוק. בנוסף, ההתבטאויות של יו"ר הפד בארה"ב, שאמר שהריבית עוד רחוקה משיווי משקל, הביא אותנו למצב שהכל השפיע בבת אחת וקיבלנו תיקון חד".

    "זה תמחור מחדש, כמו שהיה לנו בפברואר", מציין אורי גרינפלד, כלכלן ואסטרטג בית ההשקעות פסגות. לדבריו, "התשואות בשוק האג"ח עלו ולבסוף קיבלנו אלטרנטיבה למניות. ברגע שהמניות עולות הן הופכות ליקרות, אז האטרקטיביות של האג"ח גדלה ועכשיו נוצר אפקט הפוך - משקיעים מוכרים מניות וקונים אג"ח", אומר גרינפלד

    "הכלכלה נראית טוב לפי הנתונים האחרונים שפורסמו. אז המגמה השלילית לא מגיעה מהכלכלה. כל עוד הכלכלה נראית טוב - הכל בסדר. אנחנו לא ברמת תשואות (ריבית) שמאיימת על המגמה הכלכלית", הוסיף. "אם כבר, מה שבאמת מה קרה זה שהשנים 2017 ו-2016, שבהן כמעט ולא היו תיקונים - היו שנים לא נורמליות. בדרך כלל בשנה נורמלית יש בממוצע בין 2 ל-3 תיקונים בבורסות. השנה היה תיקון בפברואר ויש גם עכשיו", הדגיש הכלכלן של פסגות.

    צילום: רויטרס



    מלחמת הסחר – יכולה להפוך לאיום אמיתיגיל מוסיף ומציין כי להערכתו קיימים שני סיכונים בולטים: "האחד במלחמת הסחר שיכולה שזה איום אמיתי וזה נראה איום רציני אבל קשה להעריך אותו. כי זה יכול להשתנות מהר. ראינו את טראמפ משנה את הסכמי נפטא וחתימה זריזה מול צפון קוריאה. קשה מאוד להעריך את הדבר הזה. מבחינת הריבית - זה מוקדם מדי. הריבית שעולה לא בגלל אינפלציה, לא אמורה כרגע לעשות נזק גדול מדי. אנחנו מסתכלים על הפרמטרים הכלכליים בארה"ב. הם בדרך כלל מעידים על חולשה או סיכון למשהו יותר חמור. כרגע אין סימנים לחולשה כזאת. אין משהו פנימי אמריקאי שמעיד על קושי. יכול להיות שזה יגיע בהמשך. אבל כרגע נראה יותר הצטברות מקרים שהצטברה לתיקון חד אבל אין שינוי של התפיסה של המגמה".

    בישראל: פחות אבל כואב

    מה ההשפעה שצפויה בארץ?
    גיל מעריך כי "אנחנו בישראל מגיבים באותו כיוון. זה גם קורה בשוק האג"ח. התשואות בארה"ב עלו מאוד ובישראל קצת. המניות פה יורדות כמו בארה"ב אבל פחות. הייתי אומר: פחות אבל כואב; אנחנו לא מנותקים מהעולם; יש חברות שנסחרות שם והן דואליות. הריבית בישראל נמוכה והריבית הריאלית מאוד שלילית, כך שמצב החברות והצמיחה כאן בסדר. כמו כן, המטבע יציב ולא נראה שפה תהיה השפעה גדולה מדי לאורך זמן, מעבר ל'השפעות המיובאות'".

    "כמו כן, בינתיים אחרי עליית ריבית מאוד משמעותית מסוף 2015, כבר 3 שנים שהריבית עולה, לאט אבל עולה בארה"ב. שוק האג"ח האמריקני, התשואות עולות, אם מנטרלים את הזינוק האחרון בתשואות, סה"כ גם השוק הקונצרני וגם השוק הממשלתי, מתנהגים כמצופה בתקופה של העלאות ריבית; אין פה משהו חד מדי; לפעמים זה קורה יותר מה ולפעמים יותר לאט; אחרי 10 שנים, הריבית עברה את ה-3%, והטווח הקצר את ה-200 נקודות. אין פה בהלה; שוק האגח" מפתיע בכמה שהוא רגוע; לא רואה מחשבה או תפיסה של שחקני אג"ח שהעלאות הריבית יהיו", אמר.אז להיכנס למקלט או אולי לצאת ממנו? למכור מניות?גרינפלד מציין: "אף פעם לא נעים ולא נכון לקנות בימים של ירידות. אתה לא יודע כמה זמן זה יימשך וכמה עמוק זה יגיע. בפברואר לקחת חודש-וחצי עד שהראלי התחיל מחדש. אני לא יודע איפה לתפוס את השוק בתחתית. באיזשהו שלב השוק חוזר להיות מעניין ורואים את המשקיעים חוזרים לקנות. ההסתכלות שלנו הסתכלות לטווח ארוך".

    המשקיעים כאן יגיבו בחריפות גם להערכתך?גרינפלד מציין: "אנחנו כאן עדיין בריבית אפס, השאלה הגדולה האם הריבית תעלה לחצי או ל-0.75 אחוז, אני חושב ששוק המניות כמעט לא יהיה מושפע בכלל בטח בשנה הקרובה מבנק ישראל. הוא יושפע מהמטח אולי ומשוק האג"ח. המניות לא משחקות תפקיד, זו עדיין ריבית מאוד נמוכה, בטח אם האינפלציה תרים ראש ל-1.5%, זו תהיה עדיין ריבית ריאילית; הכלכלה פה באמת נראית טוב מאוד; השוק מגיב פחות בחדות".הציבור מבולבל מהאירועים האלה?"אני לא חושב שהציבור מבולבל. תיקונים זה דבר טבעי בבורסה. בארה"ב השוק עשה עליה של 9% מתחילת שנה שהגיעה אחרי עליה של 30% בשנה שעברה. נו אז טיפה נושמים אוויר, כי האלטרנטיבה (ריבית על האגח) הפכה לקצת יותר אטרקטיבית. כל עוד המגמה של הכלכלה כלפי מעלה, זה לא מדאיג מדי",סיכם גרינפלד.


    מקור המאמר: כלכליטס

    קישור למאמר המקורי
  • נתוני מסחר

    לחץ ליצירת תיק
    תא35

    2969.53

    -0.54%

    תא90 3249.69 -1.16%
    תא בנקים 5 7308.91 -0.68%
    נדלן 1363.8 -0.96%
    תל בונד 20 411.08 -0.04%
    דולר 3.3523 0.55%
    14/07/2025 - ת''א 35 07:0507:1007:1507:2007:2507:3007:3507:4007:4507:5007:5508:0008:052960297029802990s-maof.com
  • מובילי צפיות ומעקב

    משתמש מספר עוקבים מספר צפיות
    תיקי מניות של חברי האתר
    שחקן מעוף 34 1294
    מנחם 19 964
    ראובן1601 17 127
    nivh 13 92
    Nella 12 178
  • המניות הפופולאריות באתר

    דירוג שם מנייה מס' מנייה

    אין לך הרשאה

  • תגובות אחרונות בתיקי המניות

מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות