בעוד ששוק המניות האמריקני עומד במקום בימים האחרונים, כאשר קצב הרכישות החוזרות של החברות (BUYBACK) מגיעות לשיאן החודש, שוקי המט"ח ממשיכים להיות הסיפור המרכזי, והמגמה היא ברורה: התחזקות של הדולר.
עיקר הלחץ מופעל הערב כצפוי על השווקים המתעוררים: הלירה הטורקית נופלת 5.3%, הרובל הרוסי נופל 1.3%, הריאל הברזילאי מאבד 1.3%, המטבע הארגנטינאי 1.7%.
הדולר אינדקס (סימול:DXY) קופץ הערב 0.4% לרמה של 95.3 נק', ונסחר ברמות שיא. כאשר הדולר נסחר ברמה זו בחודש שעבר, טראמפ דאג להתערב בשוקי המט"ח כאשר התבטא בכלי התקשורת נגד המדיניות של הפד' והעלאות הריבית האחרונות, והצליח להחליש את הדולר. ברקע לצעדי הפד', נראה כי האפקט של טראמפ מתפוגג.
מבחינה טכנית, הדולר קרוב הערב לפרוץ תבנית "שורית"

אחד הגורמים שדוחפים הערב את הדולר הוא ההתבטאות של נציג הפד' בשיקגו, צ'רלס ל. אוונס, שטען הערב בכלי התקשורת כי מדיניות מוניטרית מהודקת מעט מצד פד' עשויה להיות נכונה כעת.לאור הצהרות אלו והזינוק בערכו של הדולר, יהיה מעניין לראות האם טראמפ יגיב
נציין כי מחר צפויים להתפרסם מדד המחירים לצרכן בארה"ב, כאשר הצפי הוא שהמדד יראה עליית מחירים בקצב שנתי של 3%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 2011, והרבה מעל היעד הרשמי של הבנק (2%). מדד המחירים ליצרן בארה"ב פורסם מוקדם יותר הערב והצביע על עלייה של 0.1% בחודש האחרון, ובחישוב שנתי מדובר על עלייה של 3.3%. הנתון אמנם נמוך מהצפי שעמד על עלייה של 0.2% בחודש האחרון, אך עדיין מדובר בקצב עליות המחירים הגבוה ביותר בשנים האחרונות.
מדד המחירים ליצרכן שפורסם הערב: ירידה קלה, אך האינפלציה עדיין מורגשת

מתחת למיתות
איש זקן ישב בצד הדרך ומכר אבטיחים.
מנחם אתמול, 08:04השלט עם המחיר היה פשוט וברור:
אחד ב-3 דולר, שלושה ב-10 דולר.
בחור צעיר ניגש, דפק על כמה אבטיחים,
בחר אחד ומסר למוכר 3 דולר עבור אחד.
הזקן לקח את הכסף...