x
  • הודעות אחרונות בפורומים

    מנחם

    מתחת למיתות

    איש זקן ישב בצד הדרך ומכר אבטיחים.
    השלט עם המחיר היה פשוט וברור:

    אחד ב-3 דולר, שלושה ב-10 דולר.

    בחור צעיר ניגש, דפק על כמה אבטיחים,
    בחר אחד ומסר למוכר 3 דולר עבור אחד.

    הזקן לקח את הכסף...

    מנחם היום, 08:04 עבור לתגובה האחרונה
    abupeleg

    אג"ח הקטסטרופה

    מעבירות את נטל הנשיאה בנזקים מהתממשות אירועים אלה, מעבר לספים מסוימים המוגדרים בתנאי האג"ח, מחברות הביטוח למחזיקים, שבתמורה מקבלים קופונים גבוהים.
    מתחילת השנה הונפקו בעולם אג"ח קטסטרופה בהיקף שיא של...

    abupeleg אתמול, 09:07 עבור לתגובה האחרונה
    ab-keren

    יתרון נוסף של קרן כספית - רוב בתי השקעות ובנקים...

    יתרון נוסף של קרן כספית - רוב בתי השקעות ובנקים לא גובים עמלה.

    ab-keren 31.07.2025, 21:13 עבור לתגובה האחרונה
  • פוסטים אחרונים בבלוג

    אלה

    למה דור ה-Z נוטש את מותגי היוקרה? תעשייה של 500 מיליארד דולר במשבר

    ארנו משקיע מיליארד דולר במניות LVMH בעוד הצרכנים הצעירים מתרחקים מהמותגים - ירידה של 7% במכירות לדור Z, האינטראקציה ברשתות החברתיות צנחה ל-40% מהשיא, ומחירי התיקים שיצאו מכלל פרופורציה מובילים להעברת...

    אלה 27.07.2025 19:23
  • אנחנו בפייסבוק

  • שחקן מעו"ף: מעגל הקסמים של הדשדוש המוחלט

    מתישהו תגיע כותרת מטלטלת שתוביל לתיקון יומי בארה"ב. השאלה הגדולה: האם תפגוש ירידה זו את החולשה העקבית של המעוף ומניות הפארמה?







    בסקירתנו בשבוע שעבר הערכנו, בסבירות גבוהה ביותר, כי המדד יישאר סביבות 1,420, מה שיוביל לשחיקה מקסימלית. ניתן היה לסגור את האסטרטגיה ביום המחרת בתשואה דו-ספרתית, או להמתין ללא חשש של ממש ולהגיע לתשואה קיצונית של 60% ויותר לאור אפס תנועה במדד המקומי.
    לא משנה אם ארה"ב נסקה או הדולר צנח, המעוף נותר ללא שינוי של ממש בשל התנגשות שני גורמים בשוק:


    1. הציבור, ששועט בשבועיים האחרונים לבורסה ורוכש ללא הכרה קרנות מעורבות ותעודות סל.
    2. מוסדיים שמבינים כי הבנקים מתומחרים בפראות ומקטינים חשיפה באופן עקבי, לצד נוסטרו ומשקיעים זרים.
    כששניים רבים, צריך להימצא השלישי שירוויח. כאן נכנסים שחקני המעוף לתמונה. אפס תנועה שווה מקסימום שחיקה, לכן אנו רואים כיצד מדי יום מחירי האופציות משילים עשרות אחוזים. כשיש יציאה מהטווח הצר של 1,415-1,425, מיד מגיעים הכותבים ובולמים/תומכים במדד. כשאלה פני הדברים, אין סיבה להעריך כי יתחולל שינוי בהמשך.


    הבעיה המרכזית כעת בשוק היא שאפס תנועה לאורך זמן גם מובילה לסטיית שפל – 9%, אם לדייק. זו סטייה שלא מזמינה כתיבת פוזיציות בהיקף נרחב, ולכן הצפי הוא שביוני נראה כ-75% בלבד מהיקף הכתיבות הממוצע בשנה האחרונה. מיעוט כתיבות גם מקטין את הסבירות ללונג/שורט סקוויז וכך, פעם נוספת, אנו מקבלים תמיכה למעגל הקסמים של הדשדוש המוחלט.


    על פניו, ניתן להעריך עוד שבוע של אפס תנועה, אבל בחלל מרחפת נקודה אדומה מאיימת - חקירת טראמפ והקשר הרוסי. ניו-יורק מתעלמת לחלוטין ולא מתמחרת אפשרות של חקירה פלילית, כל שכן הדחה - ולראיה, השיאים החדשים.


    אלא שמתישהו תגיע כותרת מטלטלת שתוביל לתיקון יומי בארה"ב. השאלה הגדולה: האם תפגוש ירידה זו את החולשה העקבית של המעוף ומניות הפארמה? בדיוק כפי ארביטראז' שלילי של 0.7% מנע הבוקר מהמעוף להתקדם, למרות סביבת שיאים, כך גם תיקון אלים מעבר לים, יהיה נקודתי ככל שיהא, עלול להתפתח בראשון דל המסחר לירידה של 2%-3% במעוף. משם קצרה הדרך ללחץ של הציבור וכמובן גל ירידה חסר פרופורציה.
    אי לכך, האסטרטגיה המתאימה לשבוע היא כזו המנצלת מקסימום שחיקה, אך לאוו דוקא אפס תנועה בשל החשש מהפתעה נקודתית כאמור לעיל (מדד כעת 1,422). כתיבת CALL 1,420 שבועי, כתיבת PUT 1,420 שבועי; קניית CALL 1,450 שבועי, קניית PUT 1,390 יוני.


    ההגנה החודשית נובעת, כאמור, אך ורק מחשש מהפתעה בגזרת טראמפ. טווח הגנה של 1,410-1,430 נדמה כטווח הגנה נוח ביותר, ובפרט שלפנינו היעדר מסחר בניו-יורק (מחר) והיעדר מסחר בשלישי-רביעי בת"א. חג שבועות שמח.

    מקור המאמר: גלובס

    קישור למאמר המקורי
  • נתוני מסחר

  • מובילי צפיות ומעקב

    משתמש מספר עוקבים מספר צפיות
    תיקי מניות של חברי האתר
  • המניות הפופולאריות באתר

    דירוג שם מנייה מס' מנייה

    אין לך הרשאה

    אין לך הרשאה

  • תגובות אחרונות בתיקי המניות

מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות