x
  • הודעות אחרונות בפורומים

    מנחם

    מתחת למיתות

    איש זקן ישב בצד הדרך ומכר אבטיחים.
    השלט עם המחיר היה פשוט וברור:

    אחד ב-3 דולר, שלושה ב-10 דולר.

    בחור צעיר ניגש, דפק על כמה אבטיחים,
    בחר אחד ומסר למוכר 3 דולר עבור אחד.

    הזקן לקח את הכסף...

    מנחם אתמול, 08:04 עבור לתגובה האחרונה
    abupeleg

    אג"ח הקטסטרופה

    מעבירות את נטל הנשיאה בנזקים מהתממשות אירועים אלה, מעבר לספים מסוימים המוגדרים בתנאי האג"ח, מחברות הביטוח למחזיקים, שבתמורה מקבלים קופונים גבוהים.
    מתחילת השנה הונפקו בעולם אג"ח קטסטרופה בהיקף שיא של...

    abupeleg 01.08.2025, 09:07 עבור לתגובה האחרונה
    ab-keren

    יתרון נוסף של קרן כספית - רוב בתי השקעות ובנקים...

    יתרון נוסף של קרן כספית - רוב בתי השקעות ובנקים לא גובים עמלה.

    ab-keren 31.07.2025, 21:13 עבור לתגובה האחרונה
  • פוסטים אחרונים בבלוג

    אלה

    למה דור ה-Z נוטש את מותגי היוקרה? תעשייה של 500 מיליארד דולר במשבר

    ארנו משקיע מיליארד דולר במניות LVMH בעוד הצרכנים הצעירים מתרחקים מהמותגים - ירידה של 7% במכירות לדור Z, האינטראקציה ברשתות החברתיות צנחה ל-40% מהשיא, ומחירי התיקים שיצאו מכלל פרופורציה מובילים להעברת...

    אלה 27.07.2025 19:23
  • אנחנו בפייסבוק

  • תרחיש קיצון יגרור את הבנקים להפסד של 6.6 מיליארד שקל

    בתרחיש של משבר כלכלי שיכלול ירידה של 35% במחירי הדיור, הבנקים ירשמו הפרשות להפסדי אשראי של 35 מיליארד שקל, כשליש בנדל"ן ומשכנתאות






    כמדי שנה, גם בשנת 2016 ערכו בבנק ישראל הדמיה של תרחיש קיצון, בו המשק ייכנס למשבר כלכלי עמוק. תרחיש זה אמור לבדוק את הנזקים והעמידות של המערכת הבנקאית בסיטואציה שכזו.
    בבנק ישראל מעריכים כי תרחיש קיצון יהיה זעזוע שמקורו באירופה ואי-ודאות לגבי המשך קיומו של האיחוד האירופי. "במקביל מתרחש זעזוע בשוק הדיור המקומי, שמביא לירידת מחירים חריפה של 35%", מציגים בבנק ישראל את התסריט הדמיוני לכאורה.
    מהממצאים עולה כי "רמות ההון של הבנקים מספיקות לעמידה בתרחיש קיצון", וכי "יחסי ההון של הבנקים לא צפויים לרדת אל מתחת לסף המינימום הנדרש".


    עם זאת, בבנק ישראל מציינים כי "הפגיעה במערכת הבנקאית חמורה ומתמשכת: הפסדים מצטברים של כ-6.6 מיליארדי שקל (לפני מס), תשואה להון אפסית בשנת 2017 ושלילית בשנים 2018-2019 (מינוס 2.9% , ומינוס 1.3% בהתאמה). הבנק שייפגע בצורה הקשה ביותר מהתרחיש יירד ליחס הלימות הון של 6.6% (לעומת כ-10% שיש כיום בבנקים בממוצע)".
    עוד עולה מהתרחיש כי במהלך 3 השנים ירשמו הבנקים הפסדי אשראי בהיקף של כ-35 מיליארד שקל (לפני מס).


    מהממצאים עולה גם כי "ההפסדים מתיק האשראי העסקי (ללא בינוי ונדל"ן) הם כשליש מסך ההפסדים בתיק האשראי הבנקאי (כ-12 מיליארד שקל). שליש נוסף מההפסדים בתיק האשראי נובעים מענף הבינוי והנדל"ן וממשכנתאות, וזאת על רקע הירידה החדה שמניח התרחיש במחירי הדירות והפגיעה הקשה בשוק העבודה. 20% מההפסדים, שהם כ-7 מיליארד שקל, יגיעו מתחום ההלוואות הצרכניות".


    באשר לתרחיש עצמו, בבנק ישראל מתארים את השתלשלותו של משבר אפשרי שכזה: "שני הזעזועים (באירופה ובשוק הנדל"ן בישראל-ע.א) משליכים לרעה הן על הצד הריאלי והן על הצד הפיננסי של המשק הישראלי, מה שיתבטא בירידה חדה של היצוא והשקעה ובעלייה חדה של האבטלה לרמה של 10.8%".


    בתרחיש כזה אמנם ריבית בנק ישראל נותרת נמוכה ברמתה הנוכחית, אולם סיכון האשראי יתבטא בהעלאת ריביות ללווים. במקביל היחלשות המשק תביא לפיחות של 9% בשקל ביחס למטבעות מרכזיים למעט היורו, מדד תל-אביב 100 יאבד במצטבר כ-50% מערכו עד סוף 2018, ומרווחי התשואות על אג"ח קונצרניות יעלו מהחשש מהפסדי אשראי גדולים של החברות.
    מהממצאים של בנק ישראל עולה כי "זעזוע כלכלי בישראל, כולל ירידת מחירים חריפה בשוק הדיור, צפוי להשפיע על המערכת הבנקאית משמעותית, אך לא לסכן את יציבותה. המיתון יקשה על נוטלי המשכנתאות, על משקי-הבית שנטלו הלוואות ועל העסקים לעמוד בהתחייבויותיהם, והבנקים ירשמו הפסדים גבוהים בתיק האשראי".

    מקור המאמר: גלובס

    קישור למאמר המקורי
  • נתוני מסחר

  • מובילי צפיות ומעקב

    משתמש מספר עוקבים מספר צפיות
    תיקי מניות של חברי האתר
  • המניות הפופולאריות באתר

    דירוג שם מנייה מס' מנייה

    אין לך הרשאה

    אין לך הרשאה

  • תגובות אחרונות בתיקי המניות

מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות