לאחר שהבריטים החליטו לעזוב את האיחוד האירופי ביוני, הליש"ט נחלשה בעשירית בתוך כמה ימים. סוחרי מט"ח דיברו בחשש על האפשרות שהליש"ט תגיע לשוויון עם היורו — ואפילו עם הדולר. באוקטובר צנחה הליש"ט לשפל של כל הזמנים. מאז, הממשלה הבריטית הקשיחה את עמדתה לגבי הברקזיט: היא מתכננת לעזוב את השוק המשותף של האיחוד האירופי ואת איחוד המכס, ולהטיל מגבלות על הגירה, שכנראה יפגעו בכלכלתה. באופן מפתיע, במקום להמשיך לצנוח, הליש"ט דווקא התחזקה מאז אוקטובר.
בימים שאחרי משאל העם, סוחרי המט"ח מכרו את הליש"ט מכמה סיבות. הם הניחו כי הצמיחה הכלכלית תאט מיידית, ותאלץ את הבנק המרכזי לנקוט מדיניות מוניטרית מרחיבה (הבנק אכן הוריד את הריבית באוגוסט). ככל שהתשואות על הנכסים הנקובים ירדו, פחות סוחרים רצו להחזיק בהם. המשקיעים גם חששו שהברקזיט יפגע בתחזית הצמיחה ארוכת הטווח של בריטניה.
הליש"ט התייצבה מאז אוקטובר בין השאר משום שהכלכלה שלאחר משאל העם הכתה עד כה את התחזיות. באוקטובר התחילו להתפרסם נתונים כלכליים שהראו כי האבטלה ממשיכה לרדת וכי הצמיחה בתמ"ג האיצה מאז ההצבעה.
כל זה, יחד עם חשש מאינפלציה גבוהה הנובעת מחולשת הליש"ט, הוביל סוחרים לבחון מחדש את תחזיותיהם לגבי הצעד הבא שינקוט הבנק המרכזי של בריטניה. ביום חמישי האחרון הבנק החליט לא להוריד את הריבית. אבל מאחר שהאינפלציה צפויה לעבור את יעד האינפלציה של הבנק, 2%, השווקים הפיננסיים "חושבים" שיש סיכוי לא קטן להעלאת ריבית עד סוף השנה. כמו כן, סוחרי המט"ח סובלים מקשיי ריכוז; הרבה מהם התעייפו מהברקזיט ופנו להמר במקום אחר.
אבל צל כבד אופף את הליש"ט: הגירעון העצום בחשבון השוטף של בריטניה. ברבעון השלישי של 2016 הגירעון היה שווה ערך ל–5% מהתמ"ג — גבוה משמעותית מכל מדינה גדולה ועשירה אחרת. המשמעות הפשוטה של הגירעון היא שבריטניה לווה סכומים נכבדים מחו"ל. השקעות זרות בנכסים בריטיים — אחוזות בקנסינגטון, חברות טכנולוגיה בקיימברידג' או מפעלי שוקולד בבירמינגהם — מעלות את ערך הליש"ט, ובכך מאפשרות לבריטים ליהנות מחופשות זולות יותר בחופי ספרד.
מקום יציב יחסית
בחזית הזאת, הברקזיט לא גרם עדיין נזק רב. למרות הטלטלות הפוליטיות, בריטניה היא עדיין מקום יציב יחסית. מאז יוני, משקיעים זרים שמחפשים השקעה בטוחה אגרו אג"ח של ממשלת בריטניה.
אדוארדו גוראב מחברת הייעוץ קפיטל אקונומיקס מצביע על כך שמשקיעים זרים עדיין מעוניינים בנכסים מסחריים בריטיים: בפברואר הסתכמו הרכישות נטו שלהם בכמעט מיליארד ליש"ט — קרוב לשיא שנרשם שנה קודם לכן. ברבעון הרביעי של 2016 שווי רכישות שביצעו חברות בריטיות מעבר לים הגיע לשיא, אף שייתכן כי הרבה מהעסקות האלה היו בקנה עוד לפני משאל העם.
כל עוד המשקיעים הזרים ימשיכו לחמוד נכסים בריטיים, הגירעון הגדול בחשבון השוטף יחזיק מעמד, ויתמוך בליש"ט. הון נוטה לזרום לכיוון מדינות שיכולות לעשות בו שימוש פרודוקטיבי או שהנכסים בהן בטוחים. אבל אם התפישה הזאת תשתנה — נניח, אם המשא ומתן על הברקזיט יתחיל ברגל שמאל — ייתכן שהמשקיעים הזרים יחשבו פעמיים על השקעה בנכסים בריטיים.
ייתכן גם שהאטה כלכלית כבר נמצאת באופק. משקיעים מודעים לאפשרויות האלה. בשבועות האחרונים הם הגדילו את פוזיציות השורט על הליש"ט (כלומר, הימרו שהמטבע ייפול). כל זה מרמז כי ייתכן שכבר בזמן הקרוב הליש"ט — שהביסה את כוח המשיכה הכלכלי — תנחת על קרקע המציאות.
10:08 ; 3032.69 בוקר טוב, נשלים את הפוזיציה...
10:08 ; 3032.69
שחקן מעוף היום, 10:08בוקר טוב,
נשלים את הפוזיציה לאחר הפקיעה.
התיקון:
קנית CALL 2980 (יולי) - נכתב תקבול 1670 ומחירו כעת 4370 = הפסד 2700 שח
קנית CALL 3110 (שבועי 6.7) - עלות נוכחית 7 שח
כתיבת...